Ca orice organism viu, ea îmbătrâneşte, dar are şi particularitatea uimitoare de a inversa acest proces şi de a întineri, având astfel o biologie unică. Procesul de reproducere este similar celorlalte specii de meduză. Larvele eliminate de femelă se prind de rocile submarine şi formează colonii de polipi interconectaţi prin tuburi cu ajutorul cărora se hrănesc. Aceştia cresc şi se desprind în momentul în care corpul este complet format.

Meduzele sunt purtate de curenţi şi îşi procură hrana pe măsură ce o întâlnesc.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Specia Turritopsis Nutricula are abilitatea extraordinară de a se proteja în perioadele în care hrana este deficitară sau mediul devine neprielnic.

Condiţiile vitrege declanşează în corpul meduzei un mecanism numit transdiferenţiere celulară prin care celulele încep să se transforme dintr-un tip în altul până când organismul ajunge din nou în stadiul de polip.

De aici, procesul de îmbătrânire se reia, iar aceste secvenţe se pot repeta la infinit. Acestă miraculoasă capacitate le conferă posibilitatea de a fi nemuritoare din punct de vedere biologic. Oamenii de stiinta studiaza intens vietuitoarea cu abilitati pentru care unii ar plati miliarde si incearca sa vada cum ar putea sa ajute omenirea.

Unii, mai indrazneti, sustin chiar ca ar putea obtine "elixirul tineretii" in urmatorii ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si