Parcul de distractii care a congelat 5000 de vietuitoare marine in gheata unui patinuar a fost inchis. Reprezentantii si-au cerut scuze public

Space World, un parc de distractii din Japonia, a prezentat scuze publice si a inchis una dintre atractiile sale turistice, duminica, in urma criticilor furibunde ce i-au fost aduse pe internet, dupa ce a congelat 5.000 de pesti si alte vietuitoare marine in gheata unui patinoar din incinta sa.

A.S., luni 28 noiembrie 2016 , 12:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Space World, un parc de distractii din Japonia, a prezentat scuze publice si a inchis una dintre atractiile sale turistice, duminica, in urma criticilor furibunde ce i-au fost aduse pe internet, dupa ce a congelat 5.000 de pesti si alte vietuitoare marine in gheata unui patinoar din incinta sa, informeaza cnn.com.
Pesti, crabi si alte vietuitoare marine au fost congelati in gheata unui patinoar, in cadrul unei atractii turistice cu tematica hibernala, intitulata ”Freezing Port” (”Portul inghetat”), in parcul de distractii japonez Space World.
Organizatorii parcului au promovat evenimentul folosind sintagma ”premiera mondiala” si au publicat pe contul oficial de Facebook al parcului o serie de fotografii cu acele vietuitoare congelate. Fotografiile erau insotite de texte precum ”Ma inn.. i...innec..., ma asfi...asf...asfixiez”.
Toshimi Takeda, managerul Space World, a declarat luni pentru CNN ca reactiile pe retelele de socializare au fost ”brutale” dupa ce vestea despre aceasta atractie turistica a fost anuntata de un post local de televiziune.
”Am fost socati de amploarea reactiilor, deoarece patinoarul era foarte popular, dupa ce a fost deschis in urma cu doua saptamâni, si a inregistrat un numar fara precedent de vizitatori. (Dar) am primit nenumarate opinii (negative, n.r.) despre acest proiect, am fost socati... Ne cerem scuze pentru acest proiect si am decis sa inchidem patinoarul in aceasi noapte”, a spus Toshimi Takeda.
Toshimi Takeda a precizat ca patinoarul va fi decongelat pentru ca administratorii lui sa poata sa extraga pestii si celelalte vietuitoare marine. De asemenea, administratorii vor organiza ”un serviciu religios adecvat” pentru acele vietuitoare congelate, ale caror cadavre vor fi utilizate apoi ca ingrasamânt natural.
Pestii, crabii si celelalte crustacee au fost cumparati de la o piata locala de peste si erau deja morti inainte de a fi congelati in gheata patinoarului.
Dupa ce vestea despre inaugurarea atractiei turistice ”Freezing Port” a aparut in presa locala sâmbata, reactiile pe retelele de socializare nu s-au lasat prea mult asteptate.
”De ce ar fi amuzant sa patinezi deasupra unor pesti congelati?”, au intrebat administratorii unei pagini de Facebook intitulata Relief Pain Animals. ”E socant faptul ca acest tip de idee a aparut in Japonia. E cea mai groaznica atractie turistica din punct de vedere educational”.
Alti utilizatori si-au exprimat nemultumirea fata de proiectul acestei actractii turistice. ”Acest proiect ma supara cu adevarat. Chiar credeti ca unii dintre copiii nostri ar putea fi fericiti sa vada pesti congelati in patinoar?”, a intrebat utilizatoarea Miura Tsubasa.
”Nu aveti suflet, daca ati planuit un astfel de eveniment”, a adaugat un alt utilizator, Misaki.

Space World, un parc de distractii din Japonia, a prezentat scuze publice si a inchis una dintre atractiile sale turistice, duminica, in urma criticilor furibunde ce i-au fost aduse pe internet, dupa ce a congelat 5.000 de pesti si alte vietuitoare marine in gheata unui patinoar din incinta sa, informeaza CNN.

Pesti, crabi si alte vietuitoare marine au fost congelati in gheata unui patinoar, in cadrul unei atractii turistice cu tematica hibernala, intitulata ”Freezing Port” (”Portul inghetat”), in parcul de distractii japonez Space World.Organizatorii parcului au promovat evenimentul folosind sintagma ”premiera mondiala” si au publicat pe contul oficial de Facebook al parcului o serie de fotografii cu acele vietuitoare congelate. Fotografiile erau insotite de texte precum ”Ma inn.. i...innec..., ma asfi...asf...asfixiez”.

Toshimi Takeda, managerul Space World, a declarat luni pentru CNN ca reactiile pe retelele de socializare au fost ”brutale” dupa ce vestea despre aceasta atractie turistica a fost anuntata de un post local de televiziune.”Am fost socati de amploarea reactiilor, deoarece patinoarul era foarte popular, dupa ce a fost deschis in urma cu doua saptamâni, si a inregistrat un numar fara precedent de vizitatori. Dar am primit nenumarate opinii  despre acest proiect, am fost socati... Ne cerem scuze pentru acest proiect si am decis sa inchidem patinoarul in aceasi noapte”, a spus Toshimi Takeda.

Toshimi Takeda a precizat ca patinoarul va fi decongelat pentru ca administratorii lui sa poata sa extraga pestii si celelalte vietuitoare marine. De asemenea, administratorii vor organiza ”un serviciu religios adecvat” pentru acele vietuitoare congelate, ale caror cadavre vor fi utilizate apoi ca ingrasamânt natural.

Pestii, crabii si celelalte crustacee au fost cumparati de la o piata locala de peste si erau deja morti inainte de a fi congelati in gheata patinoarului. Dupa ce vestea despre inaugurarea atractiei turistice ”Freezing Port” a aparut in presa locala sâmbata, reactiile pe retelele de socializare nu s-au lasat prea mult asteptate, scrie News.ro.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si