Oana Pellea continuă să se bată prin tribunale pentru moștenirea familiei! Celebra actriță are acum o ”revendicare imobiliară” EXCLUSIV

Cunoscuta actriță Oana Pellea duce de ani buni o bătălie complicată în justiție pentru a intra în posesia moștenirii lăsate de părinții ei.

Petru Luca, vineri 11 septembrie 2020 , 15:46

oana pellea
Oana Pellea, o actriță consacrată
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cunoscuta actriță Oana Pellea (58 de ani) duce de ani buni o bătălie complicată în justiție pentru a intra în posesia moștenirii lăsate de părinții ei. Fata marelui actor Amza Pellea, plecat dintre noi în 1983, la doar 52 de ani, a cerut statului despăgubiri, încă de acum un deceniu, pentru perecutarea mamei sale, Domnica, în regimul comunist, femeia având 14 ani de domiciliu forțat. 

Citeste si: Oana Pellea, scrisoare deschisă către preşedintele României: „Vă rog să ne susţineţi în a salva arta şi cultura din România”

Potrivit mărturiei Oanei Pellea, bunicii ei materni au fot considerați ”chiaburi” de către comuniști, care le-au confiscat 150 de hectare de teren arabil. În fața instanței, Oana Pellea a cerut 100.000 de euro daune morale pentru suferințele îndurate de mama sa, dar a primit finalmente, în 2011, doar 5000 de euro despăgubiri, deși actrița își motivase cererea în baza legii privind condamnările cu caracter politic și măsurile administrative asimilate acestora. 

Familie Amza Pellea
Oana este fata lui Amza și a Domnicăi Pellea

Oana Pellea se luptă prin tribunale pentru moștenirea părinților

În ultimii ani, Oana Pellea a continuat să protejeze moștenirea lăsată de părinți, reușind să obțină în instanță îndepărtarea unui bărbat din Băilești care ocupase abuziv un teren aparținând familiei Pellea. "Obligă pârâtul să lase în deplină proprietate şi liniştită posesie suprafaţa de 3646 mp. teren intravilan situat în com. Urzicuţa jud. Dolj, identificat în raportul de expertiză tehnică întocmit de expertul Momîrleanu Gabriel, raport ce face parte integrantă din hotărâre. Obligă pârâtul să ridice rulota metalică şi gardul ce împrejmuieşte terenul menţionat. Stabileşte linia de hotar pe aliniamentul identificat în raportul de expertiză tehnică. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată constând în suma de 1.781 lei reprezentând taxa de timbru şi onorariul de avocat în suma de 1.000 lei", stabiliseră judecătorii.

oana pellea
Oana Pellea se bate pentru moștenirea părinților

În prezent, pe rolul Tribunalul Dolj se găsește un alt dosar deschis de Oana Pellea în contextul luptei ei pentru protejarea moștenirii. Actrița are o ”revendicare imobiliară” la adresa unui cuplu, termenul decis de judecători pentru următoarea înfățișare fiind de 5 octombrie anul curent.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si