Obisnuiesti sa cumperi folosind cardul? Uite cum iti fura banii de pe el. Milioane de romani sunt pacaliti de acest truc

Institutiile de credit ofera clientilor sai si operatiuni de plata in cont sau de plata cu cardul a unor tranzactii efectuate in strainatate sau in mediul online pentru plata diverselor bunuri si servicii achizitionate din alte tari.

Author: A.L. marți 05 septembrie 2017 , 18:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 In functie de serviciul ales, cursul de schimb difera de la 4,61 de lei la 4,88 de lei un euro (cu  tot cu comisioane) pentru o plata de 150 de euro pe internet, in conditiile in care BNR afiseaza un curs de 4,59 lei/euro.

Legal, spread-ul bancii poate urca si peste 100% fata de cursul BNR.

Nu toate bancile afiseaza clar acest lucru, scrie economica.net 

in mod normal, la banci, exista circa trei tipuri de curs de schimb valutar si implicit trei valori diferite ale leului in contrapartida cu euro. Cursul valutar pentru tranzactiile in cont (intre conturile clientului deschise la aceeasi banca) este diferit de cursul de schimb de la casa de schimb valutar a bancii sau de cursul de schimb utilizat la plata tranzactiilor cu cardul pentru cumparaturile efectuate in strainatate sau in mediul online, unde platile sunt facute in alta valuta decat cea in care a fost emis cardul.

La alte unele banci, cursul de schimb difera in functie de trei tipuri de operatiuni: operatiunile in cont, cele de la casa de schimb valutar a bancii, si cele prin tranzactii cu cardul de debit.

Aici avem urmatoarea situatie: in cont, euro se vinde cu 4,65 lei, la casa de schimb cu 4,66 lei, iar pentru tranzactii cu cardul, euro valoreaza 4,72 lei.

 Citeste continuarea pe Economica.net 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si