Oficial OMS: Nu este suficient să ne blocăm populaţia pentru a combate coronavirusul, este nevoie de măsuri de sănătate publică

Ţările nu pot să-şi blocheze pur şi simplu populaţia pentru a învinge coronavirusul, a declarat duminică, expertul în situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, adăugând că sunt necesare şi măsuri de sănătate publică pentru a evita reapariţia virusului, transmite Reuters.

M.A., luni 23 martie 2020 , 07:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Ceea ce trebuie să facem este să ne concentrăm pe găsirea celor bolnavi, pe cei care au virusul şi să-i izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm", a spus Ryan într-un interviu acordat emisiunii Andrew Marr de la BBC.

„Pericolul existent chiar acum, cu restricţiile ... este că dacă nu punem în aplicare măsuri puternice de sănătate publică, atunci când restricţiile de circulaţie şi blocajele vor fi ridicate pericolul este că boala va reveni”, a avertizat oficialul OMS.

O mare parte din Europa şi Statele Unite au urmat exemplul Chinei şi al altor ţări asiatice şi au introdus restricţii drastice pentru a lupta împotriva noului coronavirus, majoritatea lucrătorilor fiind sfătuiţi să lucreze de acasă, în timp ce şcolile, barurile, pub-urile şi restaurantele fiind închise.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban îşi face luni un nou test pentru coronavirus

Ryan a spus că că China, Singapore şi Coreea de Sud, care au combinat restricţiile cu măsuri riguroase pentru a testa orice posibil suspect, au oferit un model pentru Europa, despre care OMS a spus că a înlocuit Asia ca epicentru al pandemiei.

„După ce am suprimat transmisia, trebuie să urmărim virusul. Trebuie să luptăm împotriva virusului ”, a spus Ryan.

Italia este în prezent cea mai afectată ţară din lume de epidemia de coronavirus, iar premierul britanic Boris Johnson a avertizat că sistemul de sănătate al Marii Britanii ar putea fi depăşit de situaţie, dacă oamenii nu vor evita interacţiunile sociale. Ministrul britanic al locuinţelor, Robert Jenrick, a declarat că producţia de teste se va dubla săptămâna viitoare şi va urca ulterior.

Citeste si: Monica Pop e în război în plină pandemie de coronavirus: „Ați văzut cum sunt medicii? Ne-ați blamat pe nedrept, ne-ați scuipat! "Ciubucarii" și "șpăgarii" sunt la datorie”

Ryan a mai spus că mai multe vaccinuri sunt în curs de dezvoltare, dar doar pentru unul au fost începute teste clinice în Statele Unite. Întrebat cât timp va dura înainte să existe un vaccin disponibil în Marea Britanie, el a spus că oamenii trebuie să fie realişti.

Citeste si: Ce fac concret autoritățile pentru combaterea epidemiei de coronavirus! Video&Foto
"Trebuie să ne asigurăm că este absolut sigur ... vorbim de cel puţin un an. Vaccinurile vor veni, dar trebuie să ieşim şi să facem ceea ce trebuie să facem acum”, a spus el.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si