Oficialii Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei vor oferi nevoiasilor tichete sociale. Asa, saracii nu vor mai putea cumpara bautura si tigari

Oficialii Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei au gasit o modalitate inedita pentru a ajuta familiile sarace. Le vor oferi tichete sociale valorice pentru ca sa nu poata cheltui banii pe tigari si bauturi alcoolice.

A.C., vineri 10 martie 2017 , 16:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, cu tichetele primite de la parohii, familiile nevoiase pot cumpara orice, mai putin tutun sau bautura.

"Vin foarte multe cazuri si am urmarit. Le ofeream o suma de bani si de multe ori nu ajungeau acolo unde trebuia, adica banii erau folositi pe bautura, tigari si alte vicii. Am fost pusi in aceasta situatie: ce sa facem? Pentru ca de ajutat, trebuie sa ajuti familiile. Nu sunt de vina copiii ca unul dintre parinti are un viciu. Am implementat un program, de anul acesta, de tichete. Tichete sociale care sunt de diferite sume si acum nu le mai dam bani, ci le dam aceste tichete. Cu ele pot sa cumpere medicamente, alimente, haine, orice altceva in fara de bautura si tigari", a declarat Ioan Solea, purtatorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, potrivit adevarul.ro.

Mai mult decat atat, buzoienii fara posibilitati financiare vor primi o masa calda, zilnic. In 2016, parohiile din judetele Buzau si Vrancea au cheltuit peste 2,8 milioane lei in scopuri caritabile.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si