,,Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de vaccinare anuală, la fel cum procedăm în cazul vaccinării antigripale”, a declarat Albert Bourla.

Vaccinul anti-Covid produs de Pfizer cu biotehnologia germană a BioNTech  este pe cale să devină în 2021 unul dintre cele mai bine vândute produse farmaceutice din toate timpurile, arată sursa citată. Pfizer estimează că vaccinul va genera venituri de 33,5 miliarde de dolari în acest an.

Citeste si: Clipul de promovare lansat de Guvernul României: ,,Copiii pot transmite COVID-19!”

Experții consideră ca virusul nu va dispărea niciodată

Declarațiile lui Bourla vin în contextul în care Pfizer a început să transmită date către Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru doza sa de rapel.

Oficialii americani din domeniul sănătății au declarat la începutul acestei luni că intenționează să înceapă să ofere a treia doză în septembrie, dar FDA trebuie mai întâi să revizuiască și s aprobe cererile de la fiecare companie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Afirmațiile lui Bourla sunt un semn că noul coronavirus va fi probabil cu noi pentru totdeauna, oamenii învățând să trăiască cu virusul și să-i limiteze daunele.

Citeste si: Bilanț coronavirus, vineri, 27 august 2021. Aproape 1.000 de cazuri noi și astăzi

Pandemia ar putea dura până în anul 2023

Experții cred că pandemia se poate întinde până în 2023, iar pe termen lung virusul s-ar putea să devină endemic – va fi prezent, dar nu va mai reprezenta o amenințare constantă.

Citeste si: A fost creată masca care neutralizează virusul SARS-CoV-2

Producătorii de vaccinuri- afaceri de miliarde

Una dintre cele mai mari dezbateri ale investitorilor cu privire la vaccinurile anti-Covid a fost dacă cererea de seruri va dispărea sau nu în timp, sau dacă va trebui ca oamenii să le primească în mod regulat. Dacă dozele de rapel se transformă într-o afacere de lungă durată, acest lucru ar putea pompa în următorii ani miliarde de dolari în conturile producătorilor de vaccinuri cum ar fi Pfizer sau Moderna.

Pfizer și Bourla susțin, de câteva luni, că prima doză de rapel ar putea fi necesară la 6 până la 12 luni de la vaccinarea inițială.

Planul de vaccinare pe termen lung este însă controversat. Unii virologi susțin că nu sunt necesare doze suplimentare de vaccin. Organizația Mondială a Sănătății a criticat și ea planul, având în vedere că multe țări cu venituri mici și medii nu au acces nici măcar la dozele inițiale, mai arată sursa citată.

Citeste si: 5 cazuri noi de infectare cu mutația Delta, în Constanța. Toți pacienții sunt vaccinați cu schema completă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si