Viceprimarul orașului Mariupol, Serhiy Orlov, a afirmat că forțele ruse au bombardat clădirea teatrului în case se ascundeau civilii din Mariupol.

”Între 1.000 și 1.200 de oameni se fost acolo teatru, în timpul atacului de astăzi. Numărul exact al victimelor este încă necunoscut”, a declarat Serhiy Orlov, conform  theguardian.com.

Citeste si: Klaus Iohannis spune că România este alături de Republica Moldova

Numărul total al victimelor este momentan necunoscut. Imagini de la fața locului arată o clădire în ruină, din care ies flăcări și fum.

Clădirea Teatrului din Mariupol a fost distrusă complet

Atacul a fost confirmat și de ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, într-o postare pe Twitter. „Clădirea este complet distrusă. Rușii nu puteau să nu știe că este un adăpost pentru civili”, a acuzat Kuleba.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citeste si: Adevărul despre planul de pace în 15 puncte dintre Rusia și Ucraina

Consiliul Local din Mariupol a informat că forțele militare ruse „au distrus intenițonat și cinic teatrul Dramatic din centrul orașului. Un avion a lansat o bombă deasupra unei clădiri unde se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol”, conform CNN.

Cinci persoane au fost rănite, după un atac asupra convoiului de evacuare spre Zaporojie

Un convoi de evacuare din orașul Enerhodar din mijlocul țării a fost atacat de forțele ruse în timp ce se deplasa către orașul Zaporojie, spun autoritățile ucrainene.

Un convoi de peste 70 de vehicule a plecat la scurt timp după ora locală 11:00 (5:00 ET), a declarat primarul Enerhodar, Dmytro Orlov.

Citeste si: Vladimir Putin: „Dacă Occidentul crede că Rusia va face un pas înapoi, nu înțelege nimic. Operațiunea militară merge până la capăt”

Dar cinci ore mai târziu, convoiul a fost lovit de un foc de artilerie în timp ce trecea lângă orașul Stepnohirsk, potrivit administrației regionale.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

„Nu există morți. În prezent se știe că sunt cinci răniți, inclusiv un copil în stare gravă”, au informat autoritățile ucrainene.

Citeste si: Ce ,,dietă" au soldații ruși aflați pe front în Ucraina. Descoperirea de groază a ucrainenilor făcută într-o bucătărie mobilă abandonată de inamici


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si