Olandezul s-a sinucis degeaba! Cum i-a salvat justiția pe pedofilii străini din România?

Olandezul acuzat că a violat și ucis o fetiță în România s-a sinucis degeaba. Justiția noastră s-a dovedit a fi permisivă cu străinii care comit astfel de fapte pe teritoriul țării.

Radu Constantin, vineri 27 septembrie 2019 , 08:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cele mai grave cazuri de tipul celor comise de cetățeanul olandez în România au fost tratate cu indulgență de justiția din România. Fie că este vorba despre infractori străini sau chiar români, agresorii au primit pedepse ușoare, unii dintre ei fiind deja liberi.

Olandezul condamnat la 6 ani a dat procuratura în judecată

În 2015, cazul olandezului Reerink D. a făcut mare vâlvă în România. Bărbatul a obosit să facă naveta de la Amnsterdam, așa că s-a mutat de-a binelea în țara noastră și a început să-și facă de cap. El a închiriat un apartament în Sibiu unde a adus băieți minori cu care întreținea relații sexuale contra unor sume de bani cuprinse între 20 și 100 de euro. Copiii erau racolați de pe stradă. La percheziția informatică au fost găsite mai multe imagini cu pornografie infantilă. Olandezul a fost condamnat la 6 ani de închisoare și plata a 10.000 lei către victime cu titlu de daune morale. Anul trecut, el a dat procuratura în judecată pe motiv că i-a confiscat degeaba telefonul pe care îl vrea acum înapoi.

Pedofilul spaniol, închisoare cu suspendare

Un pedofil spaniol, Blasco A., în vârstă de 51 de ani a fost prins după ce acesta a profitat mai bine de un an de un copil din Constanța. Băiatul provenea de la un centru de plasament și a fost convins să înterțină relații sexuale cu inculpatul pentru bani și alimente. Blasco a fost cercetat sub control judiciar și pe timpul procesului a primit chiar permisiunea judecătorilor de a merge în Spania, la familie. La finalul procesului, spaniolul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 5 ani.

Ucigașul Larisei, eliberat după 8 ani

Un caz celebru care a implicat un agersor român a fost cel al micuței Larisa Chelaru, de 8 ani, din Lunca Cetățuii, Iași. Aceasta a dispărut de acasă în 2005 iar trupul ei a fost găsit din întâmplare într-un tomberon. Ucigașul s-a dovedit a fi Robert C, un bărbat care a ucis-o și apoi a ținut ascuns cadavrul fetei timp de 73 de zile lângă casa lui. Condamnat la 20 de ani de închisoare, bărbatul a efectuat doar 8 ani și a fost eliberat în 2014, după intrarea în vigoare a unui nou cod penal.

Citeste si: Dezvăluire bombă: Olandezul acuzat că a ucis-o pe Adriana ar mai fi făcut o victimă la Iași

Concluzia este că olandezul, în cazul în care s-a sinucis, a făcut-o cam degeaba. Legislația în România a rămas permisivă în legătură cu astfel de cazuri iar judecătorii s-au dovedit destul de indulgenți cu criminalii și violatorii de copii. În plus, infractorii au dreptul oricând să ceară liberarea condiționată.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si