Olivia Steer este de partea lui Cristi Puiu: ”Cu aceeași ură s-au năpustit asupra lui, cum s-au năpustit asupra mea!”

Afirmațiile recente ale regizorului Cristi Puiu au declanșat o controversă uriașă în spațiul public.

Petru Luca, miercuri 12 august 2020 , 18:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acum patru zile, regizorul Cristi Puiu a comentat la festivalul TIFF ideea de comunicare în contextul pandemiei, stabilind că "tonul autorităţilor statului este inacceptabil". "Ok, îmi pare rău pentru dumneavoastră, este un film de 200 de minute. Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Şi eu vă rog să plecaţi atunci când aţi simţit că trebuie să ieşiţi, că nu mai suportaţi, să plecaţi, vă rog foarte mult. Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie '89 şi care au zis 'Nu' dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil", a declarat Cristi Puiu. 

Citeste si: Primele declarații ale lui Viorel Cataramă despre Olivia Steer! Răsturare incredibilă de situație! ”Politică pumnului în gură...” EXCLUSIV

Imediat, regizorul a fost pus la zid de o mare parte a opiniei publice, cel mai acid fiind jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Printre puținele vedete care au fost de partea lui Cristi Puiu s-a numărat și Olivia Steer, soția lui Andi Moisescu.

”Am fost șocată (și nu prea) să văd iar cum au ieșit șerpii să împroaște cu venin în spațiul public, după discursul lui Cristi Puiu, la Cluj. Cu aceeași ură s-au năpustit asupra lui, cum s-au năpustit asupra mea. Am fost uimită să văd că e o rețetă unică, ce se aplica oricui, indiferent de vîrsta, statut, cultură, realizări profesionale, recunoaștere internațională și premii cîstigate. Mi-am dat seama că nu știu mare lucru despre mecanismele psihologice motorizate de ban ale călăilor on-line, că sînt naivă și imatură și m-am bucurat pentru mine.”, a notat Olivia Steer. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si