Olt: 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni

Prefectura Olt a anunţat, marţi seară, că la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni s-au înregistrat 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, unitatea fiind carantinată pentru 14 zile. 70 de probe recoltate atât de la beneficiari cât şi de la persnal sunt încă în lucru.

Georgiana Balaban, marți 15 septembrie 2020 , 20:31

olt cazuri de coronavirus
Noi cazuri de covid-19 la un centru din Olt.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”În data de 14.09.2020, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt s-a înregistrat primul caz confirmat Covid-19. Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pe data de 13.09.2020, secţia COVID, pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis, marţi seară Prefectura Olt.

Unitatea a fost carantinată pentru 14 zile

Sursa citată a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Olt a declanşat ancheta epidemiologică, fiind identificaţi contacţii direcţi şi testat întreg personalul angajat aflat în serviciu (31 persoane) şi toţi beneficiarii (71).

”În data de 15.09.2020, a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu (în afara turei), în număr de 38. Din numărul de teste prelucrate (70), rezultatele sunt: 44 pozitive (43 beneficiari şi 1 asistent medical) şi 26 negative (beneficiari). 70 de probe sunt în lucru”, a mai transmis Prefectura Olt.

olt cazuri de coronavirus
Cazuri de coronavirus la un Centru de Îngrijre și Asistență.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Coronavirus la școală. O învăţătoare a fost confirmată cu Sars-Cov-2

Citeste si: Bilanț coronavirus, marți 15 septembrie. Număr mare de decese în 24 de ore

Citeste si: Moțiunea de cenzură, repusă pe tapet. Ce spune Ludovic Orban despre riscul de a cădea Guvernul

Direcţia de Sănătate Publică Olt a stabilit carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 15.09.2020, ora 15:00, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariaţi prezenţi în centru la declanşarea anchetei epidemiologice şi internarea tuturor cazurilor pozitive în cele 2 unităţi sanitare de profil (Secţie Covid-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

Citeste si: Meme Stoica are coronavirus! Focar de COVID-19 la FCSB, după ce mai mulți membri din staff, dar și un fotbalist au fost depistați pozitivi!

De asemenea, s-a decis restrângerea activităţii într-un pavilion (pacienţii şi personal cu rezultat negativ).

Spaţiile rămase libere vor fi decontaminate (dezinfecţie cu o firmă specializată), în data de 16.09.2020, urmată de mutarea activităţii în spaţiul decontaminat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si