
Premierul Orban nu se teme de reluarea dezbaterii pe moțiunea de cenzură
Moțiunea de cenzură depusă de PSD în sesiunea parlamentară extraordinară ar putea fi reluată la dezbatere în sesiunea de toamnă. Ce spune premierul Orban despre riscul de cădere a Guvernului pe care îl conduce.
Curtea Constituţională a României a stabilit, marţi, cu unanimitate de voturi, că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară, respingând solicitarea premierului Ludovic Orban.
Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că nu se teme de o reluare a votului la moţiunea de cenzură depusă "neconstituţional" de PSD, adăugând că social-democraţii "n-au fost în stare" să asigure cvorumul la dezbaterea acesteia.
Citeste si: Lovitură dură pentru Guvernul Orban, primită de la CCR
Ludovic Orban: Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, îi aşteptăm
"Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci: este neconstituţional să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Ca să nu mai spun, într-o sesiune extraordinară depui moţiune, în altă sesiune extraordinară vrei să dezbaţi moţiunea, iar acum ar fi culmea să se mai...
Citeste si: Starea lui Gică Popescu s-a agravat. "Virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie"
Moţiunea de cenzură nu a fost votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului din 31 august din lipsă de cvorum.
„Guvernul are nevoie de stabilitate în ce priveşte funcţionarea sa, respectiv de previzibilitate sub aspectul măsurilor sancţionatorii pe care Parlamentul le poate adopta împotriva Guvernului, moţiunea de cenzură aşa cum este aceasta reglementată de art.113 din Constituţie, fiind una dintre acestea. Pe de altă parte, Guvernul are un rol politic care se transpune nu numai în sfera exclusiv executivă, ci şi în relaţie cu celelalte autorităţi publice, din care hotărâtoare este acţiunea sa
în relaţia cu puterea legiuitoare, prin conlucrarea cu Parlamentul, cu respectarea principiului loialităţii instituţionale atât de către o putere, cât şi de cealaltă.”, arată Guvernul, în punctul de vedere transmis CCR pentru susţinerea sesizării referitoare la neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură.Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.