OMC: Impactul economic al pandemiei de coronavirus va fi mai mare decât cel al crizei financiare din 2008

Şeful Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, a declarat miercuri că proiecţiile arată că scăderea economică şi pierderile de locuri de muncă provocate de pandemia de coronavirus vor fi mai grave decât recesiunea din 2008, transmite Reuters.

K.B., joi 26 martie 2020 , 07:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Această pandemie va avea în mod inevitabil un impact enorm asupra economiei ...”, a spus directorul general Roberto Azevedo într-un mesaj video filmat de acasă şi postat pe site-ul web al OMC.

El a adăugat că ”proiecţiile recente prevăd o încetinire economică şi pierderi de locuri de muncă care sunt mai grave decât criza financiară globală de acum 12 ani”, a adăugat el.

Citeste si: Sectia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost închisă. Doi medici confirmaţi pozitiv cu coronavirus

Citeste si: Peste o mie de pacienţi vindecaţi de coronavirus în 24 de ore în Italia

El a spus că prognozele concrete nu sunt încă disponibile, însă economiştii OMC se aşteaptă la ”o scădere foarte accentuată a comerţului”.

Cu toate acestea, Azevedo a arătat că ţările pot lua măsuri importante pentru a limita daunele economice imediate şi a pune bazele unei recuperări pe termen lung, el îndemnându-le să lucreze împreună.

„Eforturile de coordonare vor creşte puterea noastră colectivă de luptă cu recesiunea”, a adăugat el.

Citeste si: VIDEO| Salvatori din șapte spitale din România sunt acum victimele coronavirusului. Dezvăluiri din interiorul sistemului sanitar

Azevedo a lăudat măsurile adoptate de guverne, dar nu a date exemple de ţări, el cerând totodată ca statele membre ale OMC să dea dovadă de transparenţă şi să facă schimb de informaţii.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si