Sectia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost închisă. Doi medici confirmaţi pozitiv cu coronavirus

În spital s-a declanșat o anchetă epidemiologică după ce doi medici au fost infectați cu coronavirus.

K.B., miercuri 25 martie 2020 , 21:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Este vorba de doi medici ai secției Oncologie, a spitalului județean. Ieri au fost testați, astăzi am primit rezultatul.Din păcate, amândoi sunt pozitivi. Acum se desfășoară o anchetă epidemiologică. Pe secție sunt pacienți, personal, medical, toți vor fi testați", informează Costel Avram, administratorul public al județului.

Citeste si: Asul din mâneca lui Putin. Secretul deținut de Rusia îi tulbură pe americani. De ce a făcut CNN un amplu reportaj

Citeste si: Coronavirusul a provocat moartea mai multor persoane în Spania decât în China şi ameninţă "umanitatea întreagă

Citeste si: Statele Unite în alertă: Mai mult de 60.000 de cazuri oficiale și 827 de decese

Miercuri, 25 martie 2020, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva a dispus intrarea în carantină a Secției de Oncologie după ce cadre medicale au fost depistate pozitiv la testul COVID-19.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, dr. Daniel Roșca, „secția a intrat în carantină și urmează să se efectueze activitatea de dezinfecție.” Atât pacienții (13 la număr – unul se află în fază terminală), cât și personalul medical din secție, sunt asimptomatici. În prezent sunt efectuate testările COVID-19.” ”Cadrele medicale depistate pozitiv nu și-au desfășurat activitatea la SJU Deva pe parcursul acestei săptămâni”, a mai informat dr. Daniela Roșca.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si