Cercetătorii britanici, anunț de ultim moment: „Omenirea va trăi cu acest virus”

Cercetătorii britanici au făcut un anunț de ultim moment. Ei au transmis că omenirea va învăța să trăiască cu acest virus. Tot ei au declarat că Rusia are deja un vaccin împotriva COVID-19.

Author: Georgiana Balaban miercuri 22 iulie 2020 , 21:10

omenirea trăiește cu covid 19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cercetătorii britanici, anunț de ultim moment: „Omenirea va trăi cu acest virus”. Specialiștii susțin că nu vom scăpa de covid-19 mulți ani de acum încolo.

Ei au declarat că rușii au deja acces la un vaccin împotriva virusului ucigaș. Se pare că populația rusă s-ar fi vaccinat deja la Institutul Gamaleia.

Conform britanicilor, oamenii vor trăi mulți ani de acum încolo cu virusul covid-19, chiar dacă va apărea un vaccin împotriva lui. Profesorul John Bell, de la Universitatea Oxford spune că șansele să scăpăm de acest virus sunt extrem de mici, în ciuda rezultatelor încurajatoare ale studiilor privind apariția unui vaccin.

Cercetătorii britanici, anunț de ultim moment: „Omenirea va trăi cu acest virus”

„Această infecţie nu va dispărea, acum este o infecţie endemică umană”, a declarat epidemiologul Jeremy Farra în Camera Comunelor. „În realitate, chiar dacă vom avea un vaccin sau tratamente mai bune, omenirea va continua să trăiască cu acest virus mulţi, mulţi ani”,

a subliniat el, citat de agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Specialiștii afirmă că ne vom confrunta multe ierni de acum încolo cu revenirea virusului SARS-CoV-2. Până la sfârșitul anului este posibil să avem un vaccin împotriva covid-19. Cercetătorii de la Oxford lucrează într-un ritm amețitor la un vaccin anti-Covid-19, care speră să fie gata și pus pe piață la începutul anului 2021. Au fost făcute teste pe voluntari sănătoși. Testele indică faptul că au oferit un răspuns imun.

omenirea trăiește cu covid 19

Citeste si: VIDEO- A mers să ia ajutoare de la Guvern cu un bolid de lux: "Nu e o rușine să ai mașină de 70.000 de euro"

Citeste si: Turist venit cu pușca la mare. Cum au reacționat oamenii legii

Citeste si: Dan Petrescu, internat cu COVID-19, la un spital din Cluj. Nu este asimptomatic

Însă, Universitatea Oxford anunță că nu există nicio certitudine cum că vaccinul menit să ne imunizeze în fața coronavirusului va apărea în farmacii la finalul anului acesta.

„Obiectivul de lansare a vaccinului până la sfârşitul anului este o posibilitate, dar nu există absolut nicio certitudine pentru acest lucru, deoarece avem nevoie să se întâmple trei lucruri”, a precizat într-o intervenţie la BBC Radio Sarah Gilbert, de la Universitatea Oxford.

Până în prezent nu există un vaccin aprobat împotriva Covid-19, în schimb 4 mari candidați în producerea acestuia au publicat rezultate îmbucurătoare ale testelor. Pe lângă AstraZeneca, se mai enumeră și Sinovac (China), Sinopharm (China) și Moderna (SUA).

Oamenii de știință anunță că în Rusia oamenii s-au vaccinat deja. Conform Bloomberg, elita rusă are deja acces la un vaccin experimental. Directori de copmanii, miliardari și reprezentanți ai Guvernului s-ar fi vaccinat deja la Institutul Gamaleia, încă din luna aprilie.

Citeste si: Avertismentul experților. De ce nu trebuie să purtăm masca de protecție pe bărbie sau pe gât

Vaccinul Gamaleia a încheiat prima fază a testelor, săptămâna trecută, însă institutul nu a făcut publice rezultatele studiului care a implicat 40 de persoane. În acest moment s-a trecut la faza a doua a testării, de această dată pe un număr mai mare de oameni.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că nu știe cine să fi avut acces la vaccinul experimental, însă garantează că președintele Vladimir Putin nu a beneficiat de el. Dimitri Peskov a fost diagnosticat cu Covid-19 în luna aprilie.

„Nu este o idee bună să utilizezi un vaccin neautorizat pe şeful statului”, a spus el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si