OMS avertizează: Vor apărea noi tulpini de coronavirus, "posibil mai periculoase"

Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a atenţionat joi împotriva unei "mari probabilităţi" de apariţie a unor noi variante de coronavirus, "posibil mai periculoase".

Author: Razvan Ilie joi 15 iulie 2021 , 19:49

La ora actuală, OMS are înregistrate 4 variante îngrijorătoare de coronavirus de tip nou: Alpha, Beta, Gamma şi Delta.[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La ora actuală, OMS are înregistrate 4 variante îngrijorătoare de coronavirus de tip nou: Alpha, Beta, Gamma şi Delta.

Varianta Delta, înregistrată prima dată în India, se răspândeşte cu viteză foarte mare în întreaga lume, provocând o puternică resurgenţă a pandemiei. Mult mai contagioasă ca alte variante, ea s-a dovedit un pic mai rezistentă la vaccinuri, chiar dacă acestea continuă să protejeze bine în faţa cazurilor foarte grave de COVID-19.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 15 iulie. Cele trei județe unde s-au înregistrat noi decese

OMS: Tendinţele recente sunt îngrijorătoare 

Pandemia este departe de a se fi încheiat, notează într-un comunicat experţii care îl consiliază pe directorul general al OMS.

" Există o mare probabilitate de apariţie şi de răspândire a unor noi variante îngrijorătoare posibil mai periculoase şi mai dificil de controlat" decât cele deja înregistrate de agenţia ONU, au declarat oficialii OMS.

Inechitatea în ceea ce priveşte accesul la vaccinuri este denunţată de luni de zile de OMS, ONG-uri şi ţările care sunt afectate.

În timp ce SUA şi UE vizează să vaccineze cea mai mare parte a populaţiilor lor în săptămânile următoare, ţările cele mai defavorizate au reuşit abia să-şi protejeze 1% din populaţie.

Raport după 18 luni de pandemie: "Virusul continuă să ne urmărească"

"La 18 luni după declararea unei urgenţe de sănătate publică internaţionale, continuăm să urmărim virusul şi virusul continuă să ne urmărească", a subliniat preşedintele comitetului, francezul Didier Houssin, în timpul unei conferinţe de presă.

Profesorul Houssin a subliniat că în acest context comitetul face două recomandări principale: să fie susţinut accesul echitabil la vaccinuri şi să nu fie luate iniţiative puţin justificate ştiinţific precum o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, propusă în mod concret de grupul Pfizer/BioNTech.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si