OMS cere "acţiune urgentă" împotriva variolei maimuţei în Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii schimbă tonul în privința pericolului reprezentat de variola maimuţei în Europa.

Author: Sorin Negru sâmbătă 02 iulie 2022 , 16:33

variola maimutei

Variola maimuței în Europa "O acţiune urgentă şi coordonată este imperioasă dacă vrem să schimbăm cursul în cursa împotriva răspândirii bolii", a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel vineri la "acţiune urgentă" împotriva variolei maimuţei în Europa, în condiţiile în care cazurile s-au triplat în ultimele două săptămâni pe continent.

Citeste si: MRSA- tulpina care se transmite la om de la porci. Ce spun specialiștii

Sâmbătă, experţii OMS au descris creşterea cazurilor drept o ameninţare pentru sănătate a cărei evoluţie a fost foarte îngrijorătoare, dar care nu a atins încă stadiul de urgenţă sanitară globală.

OMS, alertă cu privire la variola maimuței

Directorul regional al organizaţiei sanitare, Hans Kluge, a solicitat ţărilor europene să-şi "sporească eforturile în următoarele săptămâni şi luni pentru a preveni instalarea variolei maimuţei într-o zonă geografică mai largă".

Citeste si: Alte două cazuri de infectare cu variola maimuței în România

"O acţiune urgentă şi coordonată este imperioasă dacă vrem să schimbăm cursul în cursa împotriva răspândirii bolii", a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

Europa, epicentrul noii contagiuni

Europa are în prezent peste 4.500 de cazuri confirmate în laborator, de trei ori mai multe decât la jumătatea lunii iunie.

Aceasta corespunde la 90% din cazurile înregistrate la nivel mondial de la jumătatea lunii mai, când boala, până atunci endemică doar în 11 ţări africane, a început să se răspândească în Europa.

Epicentru al acestei noi contagiuni, Europa are în prezent 31 de ţări şi teritorii care au raportat cazuri de variola maimuţei.

11 cazuri de infectare în România

Alte două cazuri de infectare cu variola maimuței au fost confirmate în România, astfel numărul cazurilor ridicându-se la 11, a anunțat Ministerul Sănătății. Unul din cei doi pacienți confirmați miercuri este contact al unui alt caz confirmat.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si