OMS: Persoanele care au avut COVID-19 riscă să se infecteze cu Omicron

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că cei care au fost deja infectați cu Covid-19 sau cu alte variante se pot infecta și cu varianta Omicron.

Author: Madalina Grigore joi 02 decembrie 2021 , 21:46

Omicron

OMS: Cei care au avut Covid-19 au un risc mai mare de a se infecta cu varianta Omicron.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cercetătorii din Africa de Sud, țara unde a fost descoperită varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, își intensifică investigațiile și cercetările pentru a înțelege transmisibilitatea, gravitatea și impactul noii tulpini descoperite, menționează Organizația Mondială a Sănătății într-un comunicat.

Experții din OMS subliniază, potrivit datelor preliminare, că varianta Omicron reprezintă „un risc crescut de reinfectare”.

Citeste si: Șeful Pfizer a declarat că oamenii trebuie să se vaccineze anual împotriva COVID-19

Astfel, o specialistă sud-africană în microbiologie, Anne von Gottberg a confirmat faptul că în țara sa a fost observată o creștere a reinfectărilor în cadrul persoanelor care s-au vindecat după infectarea cu varianta Delta.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

„În populaţia noastră, care are o seroprevalenţă înaltă a virusului, adică multe persoane au avut o infectare anterioară, aceasta nu le protejează de o nouă infectare cu (varianta) Omicron”, a spus experta.

Citeste si: Premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat cu doza ''booster'' a unui ser anti-COVID-19

Varianta Omicron prezintă peste 30 de mutații

Experții din sănătate din Africa de Sud au cerut răbdare înainte de a trage concluzii definitive pentru a stabili caracteristicile noii variante a Coronavirusului, fiind nevoie în mare parte de rapoarte sistematice din partea spitalelor. Unul dintre medicii sud-africani care a tratat bolnavi infectați cu Omicron a spus că aceștia aveau simptome ușoare, dar pentru că erau tineri erau mai puțin predispuși la forme grave ale bolii.

Citeste si: MAE a anunțat că zborul special pentru repatrierea cetăţenilor români blocaţi în Maroc va ateriza la Bucureşti joi seara

Omicron, noua variantă a virusului SARS-CoV-2 provoacă mai multă îngrijorare deoarece prezintă peste 30 de mutaţii, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Din primele date reiese faptul că varianta Omicron are o rezistență sporită la vaccinurile anti-COVID, dar și faptul că se transmite mult mai ușor decât Delta, cunoscută ca fiind contagioasă.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) susține că în următoarele luni Omicron ar putea lua locul tulpinei Delta și va domina în Europa.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre obligativitate vaccinării în statele membre ale Uniunii Europene


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si