OMS: Noul coronavirus încă circulă şi majoritatea populaţiei rămâne predispusă la infectare

Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a afirmat luni, la un briefing de presă, că noul coronavirus încă circulă şi majoritatea populaţiei rămâne predispusă la infectare.

Georgiana Balaban, luni 10 august 2020 , 16:01

oms populație predispusă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Van Kerkhove a spus că „nu există indicii că acest virus are un caracter sezonier” şi a cerut oamenilor să facă tot ce pot - inclusiv să se distanţeze fizic, să poarte mască în locurile în care este indicat şi să evite aglomerările - pentru a preveni răspândirea infecţiei.

OMS: Noul coronavirus încă circulă şi majoritatea populaţiei rămâne predispusă la infectare

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a lăudat, la aceeaşi şedinţă infromativă, ţările care au luat decizia de a implementa carantina în oraşele şi regiunile unde au fost înregistrate creşteri ale numărului de cazuri de infectare.

„Măsuri puternice şi precise ca acestea, în combinaţie cu utilizarea tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziţie, reprezintă cheia prevenirii oricărei revigorări a Covid-19 şi permit societăţilor să se redeschidă în siguranţă”, a spus el, citează BBC.

oms populație predispusă

Citeste si: Curs valutar, azi 10 august 2020. Leul a crescut simțitor

Citeste si: A murit un sportiv legendar, i se spunea Gigantul

Citeste si: Judeţele din România "învinse" de coronavirus

Bilanț COVID-19 la nivel mondial

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus în Wuhan (China), la finalul anului trecut, au fost înregistrate oficial aproximativ 20 de milioane de cazuri în peste 190 de ţări.

Jumătate dintre acestea au fost raportate în SUA, Brazilia şi India.

Citeste si: Florin Piersic a fost vizitat la Cluj-Napoca de fiul său, Florin Piersic Jr, după ce actorul s-a izolat de teama infectării cu coronavirus: „Vine muntele la Mahomed”

Din totalul celor infectaţi, 12,1 milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi, iar 731.570 au decedat, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si