OMS susține în continuare vaccinarea cu serul anglo-suedez

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări au decis să suspende imunizarea cu serul britanic. Oficialii organizaţiei au vorbit şi despre cazurile de coagulare a sângelui, de care au suferit unele persoane vaccinate cu AstraZeneca.

Author: Catalina Popa marți 16 martie 2021 , 13:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu doar OMS s-a pronunţat în acest sens. Inclusiv Agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie a emis un comunicat, prin care dezminte fundamentul îngrijorărilor referitoare la ser.

Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite. Dovezile disponibile nu sugerează că vaccinul este cauza", a explicat phill Bryan directorul pentru siguranţa vaccinurilor.

Citeste si: Cum se transmite COVID-19 după vaccinare. Un institut al armatei americane a făcut teste pe maimuțe

Citeste si: Europa, decizie drastică: 13 țări au suspendat temporar vaccinările cu AstraZeneca


Florin Cîţu: Obiectivul rămâne în continuare ca, până la sfârşitul lunii septembrie, să vaccinăm 10,4 milioane de români asta înseamnă 70% din populaţia activă

Premierul Florin Cîţu a declarat că obiectivul rămâne ca până la finalul lunii septembrie să fie vaccinaţi 10,4 milioane de români, ceea ce înseamnă un procent de 70%

din populaţia activă.

„Încercăm în continuare ca dozele pe care le avem să fie programate ca să nu existe niciun loc liber. Eu m-am supărat acum o săptămână când am văzut că existau la Timişoara 20.000 de locuri libere şi cereau vaccin. Nu se poate aşa ceva. Nu trebuie să avem astfel de sincope. Avem nevoie ca toată lumea să se vaccineze şi să avem locuri libere, oamenii să se programeze pentru toate locurile. Obiectivul rămâne în continuare, şi ne-am uitat la cum vor veni dozele de vaccin, obiectivul rămâne ca până la sfârşitul lunii septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români asta înseamnă 70% din populaţia activă, şi ar însemna că putem să spunem că trecem pe partea cealaltă a pandemiei. Sunt semne că ar putea să fie mai devreme, dar nu aş vrea să ne gândim azi în momentul acesta. Ţinta rămâne 10,4 milioane de persoane. Eu zic că lucrurile merg bine şi vor merge foarte bine”, a afirmat Florin Cîţu, marţi, la semnarea contractului de reabilitare şi consolidare a Colegiului Naţional Carol I – Craiova şi a Operei Române din Craiova.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si