OMS, în alertă din cauza noilor mutații ale SARS-Cov2

Începând din luna iulie 2021, OMS a remarcat o creştere a transmiterii subvariantei Delta AY.4.2, fapt care a determinat organizația internațională să monitorizeze mai atent contagiozitatea acestei subtulpini. Subvarianta este caracterizată prin trei mutaţii suplimentare, dintre care două la nivelul proteinei ''spike''.

Author: Razvan Ilie joi 28 octombrie 2021 , 10:12

Săptămâna trecută, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut cu 4%, la nivel mondial, comparativ cu săptămâna precedentă, cu 2,9 milioane de noi infecţii înregistrate. Europa este singura regiune din lume care a raportat o creşte[Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că va monitoriza contagiozitatea subvariantei Delta AY.4.2 a coronavirusului, din ce în ce mai prezentă în contaminările cu COVID-19, informează AFP.

Citeste si: Medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID: ”M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am ştiut ce să răspund”

Noua subvariantă, prezentă în 43 de țări

Secvenţe de AY.4.2 au fost descărcate în baza de date internaţională GISAID din 43 de ţări. 9 3% dintre acestea proveneau din Marea Britanie, unde există o creştere treptată a proporţiei de cazuri noi. 

Această subvariantă a reprezentat 5,9% dintre toate cazurile de varianta Delta raportate în Regatul Unit în timpul săptămânii, începând cu 3 octombrie, informează Agerpres.

''Sunt în curs de desfăşurare studii epidemiologice şi de laborator'' pentru a se stabili dacă AY.4.2 este mai contagioasă sau diminuează anticorpii, potrivit OMS.

Citeste si: Papa Francisc s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin anti-COVID

Noua mutație, analizată de medicii din UK

Autorităţile sanitare britanice au anunţat că au inclus în categoria ''variantă în curs de investigare'' subvarianta AY4.2 a variantei Delta a coronavirusului, care pare să fie mai contagioasă decât aceasta din urmă.

''Sunt necesare teste suplimentare pentru a determina dacă aceasta este legată de o schimbare în comportamentul virusului sau de condiţiile epidemiologice'' din Marea Britanie, menţionează UK Health Security Agency.

Citeste si: Ajutor din Danemarca pentru medicii de la Matei Balș

Marea Britanie a înregistrat în ultima săptămână cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19 după luna iulie și confirmă trendul ascendent al pandemiei în această ţară, care are una dintre cele mai ridicate rate ale vaccinării.

Cea mai probabilă explicație a acestei creșteri are legătură cu subvarianta tulpinii Delta care este examinată de autorităţile sanitare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si