Statele Unite şi Australia sunt ţările care au anunţat cel mai recent transmiterea variantei la nivel local, în timp ce omicron a dus totalul cazurilor în Africa de Sud peste pragul de 3 milioane.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Franța intră în zona roșie, Spania în zona galbenă

Ce au transmis reprezentanții OMS

OMS a avertizat că poate dura săptămâni pentru a determina cât de infecţioasă este această nouă tulpină, dacă provoacă forme mai grave de boală şi cât de eficiente sunt tratamentul şi vaccinurile împotriva ei.

Citeste si: OMS: Persoanele care au avut COVID-19 riscă să se infecteze cu Omicron

Michael Ryan, director OMS, a spus: „Vom avea răspunsurile de care toată lumea are nevoie”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Vineri, OMS a transmis că încă nu au fost raportate decese asociate acestei noi variante, însă răspândirea ei a dus la avertismentul că e posibil să cauzeze mai mult de jumătate dintre cazurile descoperite în Europa în următoarele luni.

oms varianta omicron 38 de țări

Tulpina Omicron face ravagii.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Finalul valului 4 în România face noi victime: o fetiță de un an din Mureș, printre cele 66 de decese COVID

Noua variantă ar putea încetini redresarea economică la nivel global, la fel cum a făcut tulpina delta, a declarat vineri şefa Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

Primele date ale unui studiu efectuat de cercetărori din Africa de Sud, unde a fost iniţial raportată noua variantă, pe 24 noiembrie, sugerează că riscul de reinfectare este de trei ori mai mare faţă de variantele delta şi beta. Totuşi, oamenii de ştiinţă au spus că, până acum, vaccinurile se dovedesc a fi eficiente în a opri dezvoltarea unei forme grave de boală.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 4 decembrie 2021! Au fost raportate aproape 1.500 de cazuri noi și 131 de decese


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si