Experții OMS, dezvăluiri după ancheta din Wuhan. Ce spun despre "virusul scăpat din laborator"

O misiune de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care investighează originile pandemiei de coronavirus din China a declarat marți că nu a fost încă identificată sursa animală a virusului SARS-COV-2, care a ucis până acum peste 2,3 milioane de persoane din întreaga lume.

Author: Razvan Ilie marți 09 februarie 2021 , 14:18

wuhan
Șeful delegației OMS în Wuhan a afirmat că teoria potrivit căreia coronavirusul ar fi scăpat din laboratorul de virusologie din metropolă este "extrem de improbabilă".
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Liang Wannian, expert la Comisia Națională de Sănătate a Chinei, le-a declarat reporterilor prezenți la conferința de presă din orașul Wuhan că echipa comună (chineză și internațională), formată din 34 de specialiști consideră că virusul provine dintr-un

animal, „dar gazda inițială a SARS-COV-2 rămâne neidentificată”.

Wuhan este orașul în care noul coronavirus a fost identificat pentru prima dată, iar Liang Wannian a spus că nu există dovezi care să sugereze că virusul se răspândea în oraș înainte ca primele cazuri oficiale să fie înregistrate în decembrie 2019, potrivit AlJazeera.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 9 februarie. Număr mare de decese. Județul care a depășit Capitala la infectări

Experții OMS la Wuhan, primele concluzii din anchetă

De asemenea, expertul chinez a sugerat că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte de a fi identificat în China.

O revizuire din literatura de specialitate a cercetărilor care a inclus „studii nepublicate din diferite țări sugerează că circulația SARS-Cov-2 precedă detectarea inițială a cazurilor cu câteva săptămâni”, a spus el.

„Unele dintre eșantioanele pozitive suspectate au fost detectate chiar mai devreme decât primul caz raportat. Acest lucru indică posibilitatea circulației virusului și în alte regiuni”, a explicat expertul epidemiolog.

O transmisie a coronavirusului de la un prim animal la al doilea, înainte de contaminarea omului este ipoteza "cea mai probabilă". Această pistă cere însă "cercetări mai specifice și mai țintite", a precizat Peter Ben Embarek, șeful delegației OMS.

Peter Ben Embarek
Peter Ben Embarek, șeful delegației OMS la Wuhan: Transmisia de la un animal este probabilă dar acesta "nu a fost încă identificat"

OMS, despre teoria "virusului scăpat din laborator" la Wuhan

Șeful delegației OMS în Wuhan a afirmat, pe de altă partă, că teoria potrivit căreia coronavirusul ar fi scăpat din laboratorul de virusologie din metropolă este "extrem de improbabilă".

"Nu există destule dovezi pentru a determina dacă Sars-Cov-2 s-a propagat în Wuhan înainte de decembrie 2019", a afirmat Liang Wannian, șeful delegației cercetătorilor chinezi, într-o conferință de presă.

Liang Wannian
Liang Wannian, experul OMS la Wuhan

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si