Șeful ONU, avertisment de ultim moment. Mesaj pentru guvernele din întreaga lume

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat cu privire la „creșterea înfloritoare” a violenței domestice în contextul pandemiei de coronavirus, îndemnând guvernele lumii să ia măsuri pentru prevenirea violenței împotriva femeilor.

I.C., luni 06 aprilie 2020 , 09:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Știm că izolarea și carantina sunt esențiale pentru suprimarea coronavirusului. Dar ele pot prinde femeile în capcană cu parteneri abuzivi”, a declarat Guterres într-un mesaj postat pe Twitter.

Citeste si: New York, fantoma ”Orașului care nu doarme niciodată”! Imagini incredibile din cea mai mare metropolă americană, devastată de coronavirus

„Pentru multe femei și fete, amenințarea se profilează cel mai mult tocmai când ele ar trebui să fie în cel mai sigur loc. În casele lor”, a mai spus acesta.

antonio-guterres.jpg

Numărul femeilor care apelează la serviciile de sprijin s-a dublat în unele țări, iar cadrele medicale și poliția sunt copleșite și au personal insuficient pentur a face față tuturor apelurilor. Și grupurile de suport sunt „paralizate” sau au lipsă de personal, a mai spus secretarul general al ONU.

Citeste si: Regina Elisabeta, discurs istoric televizat. „Vom învinge” VIDEO

Apel pentru guvernele din întreaga lume

Guterres a cerut guvernelor din întreaga lume să consolideze sisteme de avertizare de urgență în farmacii și magazine. El a mai cerut ca pedepsirea agresorilor să continue, iar adăposturile să fie încadrate la servicii esențiale.

Mai multe state din întreaga lume au avertizat că restricțiile menite să lupte împotriva coronavirusului amenință să exacerbeze violența domestică.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si