Operațiune în stil "Rambo" în Pădurea Neagră. Sute de polițiști, pe urmele unui bărbat homeless înarmat cu un arc cu săgeţi

O operaţiune demnă de seria "Rambo" are loc în Germania, unde sute de poliţişti au periat fin luni Pădurea Neagră. Undeva în sălbăticie se ascunde un fugar înarmat cu un arc cu săgeţi, un cuţit şi cu una sau mai multe arme de foc cu care a dezarmat duminică patru poliţişti, relatează presa internațională.

R.I., luni 13 iulie 2020 , 20:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Poliția din Oppenau, din sud-vestul Germaniei, a avertizat locuitorii din zonă să rămână acasă și să nu ia pe nimeni la autostop. Autoritățile au publicat o fotografie a suspectului în vârstă de 31 de ani, care are un arc cu săgeți, un cuțit și cel puțin o armă de foc și este cunoscut de poliție pentru infracțiunile anterioare, inclusiv deținerea ilegală de arme de foc, potrivit TheLocal.de. Autoritățile nu au dat numele suspectului, dar tabloidul Bild l-a identificat drept Yves Rausch, publicând și o fotografie cu el îmbrăcat în haine militare.

Citeste si: Misterul celor 9 schiori ruși, găsiți morți în lenjerie de corp, rezolvat după 60 de ani

Sprijinite de elicoptere şi de câini, forţele de ordine, care folosesc şi camere termice, încearcă de duminică să pună mâna pe fugar. În fotografie Rausch are capul ras şi un mic barbişon. În alte imagini publicate de cotidianul Bild el apare în ţinută a forţelor speciale şi dispune de echipamente precum o lunetă ataşată la cască. Potrivit Agerpres, el este cunoscut forţelor de ordine pentru diverse delicte de port ilegal de armă şi conflicte cu oamenii legii.

I-a dezarmat pe 4 polițiști și a fugit în pădure

Alertată de un martor, o patrulă a încercat să-l prindă dimineaţă, într-un adăpost improvizat în care fusese văzut. "În timpul controlului, el a scos deodată un pistol, i-a ameninţat pe poliţişti, iar apoi i-a făcut să pună jos pistoalele, armele lor de serviciu. Apoi a fugit în pădure", a relatat Yannick Hilger, purtător de cuvânt al poliţiei din Oppenau. El "i-a ameninţat pe agenţi, care nu au avut timpul să reacţioneze", potrivit poliţiei, care susţine că bărbatul a fugit "probabil" cu patru arme de serviciu.
Anchetatorii cred că fugarul se deplasează pe jos dar perimetrul de căutare, o pădure deasă, oferă numeroase ascunzători potenţiale.

Citeste si: Tratament miraculos destinat reglării sistemului imunitar

"Orice persoană care îl întâlneşte pe suspect trebuie să rămână la distanţă. Bărbatul este într-o stare de suferinţă mentală", a avertizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Oppenau, din landul Baden-Wurttemberg. Grădiniţele şi piscinele în aer liber au fost închise cu titlu de precauţie de municipalitatea din Oppenau, care evocă o "situaţie periculoasă". Plimbările în pădure şi activităţile în aer liber au fost de asemenea interzise, iar survolurile aeriene ale regiunii sunt suspendate.

Citeste si: Secretul din spatele virusului COVID-19: „Dacă aș spune la Hong Kong, aș fi ucisă!”

Cine este suspectul

"A avut mereu slujbe temporare, precum paznic pe un teren de golf sau la gară", a declarat un fost vecin pentru cotidianul Bild. "În urmă cu un an trăia într-un apartament de deasupra unui hostel, dar a fost dat afară pentru că nu-şi plătea chiria", a adăugat el. "Arme, muniţie şi bidoane cu benzină ar fi fost descoperite în apartament la momentul respectiv", a mai spus acest martor, precizând că bărbatul avea chiar "un mic stand de tir în podul casei". Yves Rausch a trăit apoi în maşină, înainte de a se instala într-o colibă improvizată la liziera pădurii, unde poliţiştii au încercat să-l reţină.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si