Oprea le-a cerut colegilor să voteze împotriva cererii DNA: "Aflat pe bancheta din spate, nu puteam să comit ucidere din culpă". Senatorii au respins cererea de urmarire penala | UPDATE

Fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviinţare a urmăririi penale în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate şi ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu. ##VIDEO24697##

Editor: Alexandra Chiric luni 19 septembrie 2016 , 18:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Citeste si: “The Floor”, succes uriaș la lansarea în Spania! Urmează România!- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

”Vreau doar să explic foarte simplu şi scurt că în seara tragediei veneam de la o instituţie pe linia securităţii naţionale, nu veneam de la restaurant. Totul e documentat la secundă. Sunt aici colegi care au fost miniştri de Interne. Există o bază legală din anul 2000. Fiecare ministru de Interne, ministru de stat, vicepremier, există  deci baza legală, pentru un antemergător. În seara aceea, în jur de orele 19.00 aveam antemergătorul în faţă, în urma cercetării viteza maşinii de poliţie era viteza legală. Cea în care mă aflam eu, atenţie, pe bancheta din spate, nu o conduceam, aveam viteza legală. Din păcate, s-a întâmplat această tragedie. Un tânăr poliţist a căzut într-una din cele trei gropi din centru Capitalei. O mare tragedie. Sunt reguli foarte clare. Nu ministrul de Interne stabileşte traseul, nu dă comenzi vis a vis de viteză, nu am dat niciodată, nici nu puteam să discut cu tânărul coleg de pe motocicletă”, a spus Oprea, în plenul Senatului.Gabriel Oprea susţine că nu poate fi acuzat de uciderea din culpă întrucât nu conducea maşina în care se afla, iar cauza morţii poliţistului au fost gropile de pe traseu.

”Am trăit un coşmar.(...) Sunt un om care a căutat întodeauna să-mi fac datoria. Repet. Aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că greşeala, cred că ceea ce a determinat au fost cele trei gropi, spre aici trebuie îndreptate toate cercetările, care au fost prost semnalizate.
Acest lucru s-a întâmplat în acea seară. Vă rog să votaţi împotriva acestei cereri
”, a mai spus Oprea.

Plenul Senatului a început, la ora tramsmiterii acestei ştiri, dezbaterea cererii de urmărire penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de procurorii DNA de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, după ce Comisia juridică a Senatului a dat un aviz favorabil încuviinţării urmăririi penale.

Plenul Senatului urmează să dea un vot secret,  cu bile, pe cererea DNA. Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că senatorii PSD vor vota oconform conştiinţei, în timp ce copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că senatorii PNL vor vota la vedere, pentru cererea de începere a urmăririi penale.

Comisia juridică a dat un aviz favorabil începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, în urma unei şedinţe desfăşurate miercuri în care a fost audiat şi fostul ministru de Interne, audiere care a durat mai puţin de zece minute. Avizul comisiei este unul consultativ.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si