Luni, 30 octombrie s-au împlinit 8 ani de la tragedia care a întristat o țară întreagă, și nu numai. Sunt 8 ani în care lucrurile parcă stau clintite în loc, opt ani în care spitalele din România încă nu sunt pregătite pentru astfel de incidente teribile.

Altar de lumânări în fața clubului Colectiv

În prezent, țara noastră are zero centre pentru marii arși, 34 de paturi pentru mari arși, în timp ce peste 500 de pacienți pe ani se confruntă cu astfel de situații.

Familiile victimelor sunt îndurerate și acum, și nu își pot explica cum statul nu a putut face mai mult în decursul anilor. Mai mult, sunt înfuriați că cei vinovați sunt în libertate și își văd liniștiți de viață.

Clubul Colectiv în urma incendiului puternic din anul 2015.

Clubul Colectiv în urma incendiului puternic din anul 2015.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: EXCLUSIV: Opt ani de la tragedia Colectiv. România nu are centru de mari arși, iar vinovații sunt în libertate/ ”Sufletul plânge. E clar că se încearcă mușamalizarea dosarului”

Nicolae Ciucă, promisiuni pentru marii arși

Astăzi, în fața fostului club Colectiv zeci de oameni au venit să aprindă lumânări și să se roage pentru cei care au trecut prin clipe groaznice în clubul Colectiv, unde s-au strâns pentru un concert al trupei ”Goodbye to Gravity”.

Cu toții au ținut un moment de reculegere în fața Parchetului General, iar mai apoi marșul a continuat în fața fostului club Colectiv, unde au aprins lumânări și s-au îmbărbătat.

De altfel, pe parcursul zilei, trecătorii s-au oprit pentru a depune flori în locul împânzit de poze și candele.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Nicolae Ciucă a ținut să transmită un mesaj familiilor victimelor, pe pagina sa de Facebook.

„Au trecut opt ani de la cumplita tragedie din clubul Colectiv, unde şi-au pierdut viaţa 64 de oameni, iar alţi 185 au fost răniţi. Mulţi dintre cei ce au scăpat cu viaţă suferă şi astăzi din cauza rănilor provocate de incendiu, iar toţi cei care au pierdut pe cineva drag în acea noapte au rămas, pentru totdeauna, marcaţi şi plini de durere. Procesul s-a încheiat, iar justiţia a stabilit vinovaţii şi pedepsele lor, însă nici sentinţele cu executare şi nici daunele materiale nu pot stinge suferinţa victimelor Colectiv. Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a scris Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă - Premierul României

Nicolae Ciucă - Premierul României

[Sursa foto: Nicolae Ciucă - Facebook]

Citește și: Declarațiile lui Nicolae Ciucă la 8 ani după infernul de la Colectiv: „Rămânem, în continuare, alături de familiile îndoliate și de răniții a căror viață a fost dramatic schimbată de atunci”

De asemenea, acesta a spus că urmează ca CNAS să ia o serie de măsuri concrete pentru pacienții cu arsuri, ce constau în echipamente medicale gratuite, consultații și recuperări. Totodată, el a transmis sănătate și putere celor afectați.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Și europarlamentarul, Nicolae Stefănuță a ținut să scrie un mesaj pe Facebook, cu ocazia acestei zile.

”Nu vreau să treacă ziua asta groaznică în istoria României de azi, fără să cer iertare tinerilor români ce au pierit la #Colectiv. Poza asta am făcut-o a doua zi pe caldarâm, acolo unde cu câteva ore înainte a fost iadul pe lume. Iadul ce a venit din incompetența politicului, nicidecum din versurile de rock sau din energia tinereții lor. România tot nu și-a plătit încă datoria față de victime. România nu a construit niciun spital de arși de atunci. Mai rău, vinovații au scăpat nepedepsiți. Nu ne oprim până nu vă facem dreptate! Nu v-am uitat, ne lipsiți, odihnă veșnică oameni tineri și dragi!”, a scris Nicolae Ștefănuță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si