Oradea, Brasov si Cluj-Napoca sunt orasele din tara in care romanii se simt cel mai in siguranta

Romanii considera ca Oradea, Brasov si Cluj-Napoca sunt orasele cu cel mai ridicat grad de siguranta din Romania, in timp ce Alexandria este considerat cel mai nesigur loc, arata un studiu realizat de portalul imobiliar Storia.ro asupra sigurantei vietii in 42 de orase din Romania plus judetul Ilfov.

Editor: Viorela Precupas marți 31 ianuarie 2017 , 08:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Studiul, la care au participat 93.532 romani, a fost efectuat in perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, scrie news.ro.

Cercetarea privind siguranta care se bazeaza pe evaluarile acordate de romani oraselor si cartierelor in care locuiesc a fost realizat in colaborare cu agentia D&D Research si face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfasura pe tot parcursul anului 2017.Printre criteriile de evaluare se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.

Conform cercetarii, Oradea, Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfantul Gheorghe si Timisoara sunt orasele cu cel mai ridicat grad de siguranta.

Capitala Romaniei se claseaza abia pe pozitia a noua.

La polul opus, orasele desemnate in cadrul cercetarii ca fiind cele mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, urmate de Vaslui, Piatra Neamt, Galati si Resita.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranta, fiind urmata de Crisana, Bucuresti si Ilfov.


La polul opus, Maramures si Moldova au obtinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din tara.

“in general, s-a observat o legatura stransa intre numarul mare de locuitori din fiecare oras si siguranta resimtita de cetateni. Astfel, orasele care au primit cele mai mari note au un numar de aproximativ 300.000 de locuitori, pe cand cele care se incadreaza in pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, orasele cu grad ridicat al sigurantei au si un produs intern brut ridicat si o rata a somanului scazuta, de sub 4%”, se mai arata in studiu.

La nivelul Capitalei, peste 16.000 de bucuresteni au desemnat cartierele Aviatiei, Tineretului si Titan ca fiind cele mai sigure zone.

La distante mici se situeaza cartierele Baneasa, Baba Novac, Balta Alba si Dristor.

Zonele in care bucurestenii se simt cel mai putin in siguranta sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului si Rahova.

La mijlocul clasamentului sunt cartiere precum Crangasi, Berceni, Aparatorii Patriei sau Lacul Tei.

In Oradea, Calea Aradului, Nufarul si Centru Civic sunt cele mai sigure zone.

In Brasov, Racadau, Centrul Civic si Astra sunt cartierele clasate pe primele trei locuri. Locuitorii orasului au mai inclus in acelasi clasament si zonele Tractorul, Florilor si Calea Bucuresti.

Cartierele Grigorescu, Gheorghieni si Zorilor sunt in fruntea clasamentului pentru orasul Cluj-Napoca, iar Iris, Calea Turzii si Baciu sunt urmatoarele zone din top.

Pentru sibieni, cartierele cele mai sigure sunt strand, Calea Dumbravii si Central, iar timisorenii nominalizeaza cartierele Soarelui, Lipovei si Girocului pe primele trei locuri din clasament.

Cug, Copou si Tataras sunt alegerile iesenilor, iar zonele Nicola si Alexandru cel Bun intra si ele in top 10.

Cartierele cele mai sigure din Constanta au fost desemnate Poarta 6, Tomis Nord, Inel II, clasamentul sigurantei incheindu-se cu Bratianu, Coiciu si Abator.

La nivel national, cele mai sigure cartiere/zone sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), orasul Otopeni (Ilfov), Aviatiei (Bucuresti), Gheorgheni (Cluj-Napoca) si Racadau (Brasov).

Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacau), Calea Caransebesului (Resita) si Bora (Slobozia).

Storia.ro este un site de anunturi dedicat exclusiv sectorului imobiliar, lansat de Olx si are peste 80.000 de anunturi la aproape sase luni de la lansare. Olx.ro este cea mai mare platforma de anunturi de pe piata locala si este detinuta de grupul sud-african Naspers.

Cel mai important site de anunturi imobiliare din prezent este Imobiliare.ro, controlat de grupul media elvetian Ringier, care a cumparat 87% din platforma in luna martie a anului trecut.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si