Care sunt, de fapt, cele mai frumoase 5 orașe din Italia pe care le poți vizita indiferent de anotimp

Vrei să pleci în Italia, dar nu știi în ce oraș mai exact?! Noi îți expunem top 5 cele mai frumoase orașe ale țării. Deși, românii sunt panicați de focarul mare de CORONAVIRUS care a avut loc în Italia, cu luni în urmă, lucrurile vor reveni la normal.

Author: Georgiana Balaban vineri 02 octombrie 2020 , 19:53

orașe frumoase din italia
Verona - oraș din Italia.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noi vă expunem top 5 cele mai frumoase orașe din Italia. Torino este plasat pe locul 1 în topul orașelor frumoase și mari din Italia. Între 1861 și 1865, Torino a fost capitala Italiei moderne.

Torino este declarat ca fiind un oraș cultural ce cuprinde galerii de artă, biserici, teatre și palate. De asemenea, în oraș găsim producătorii auto Fiat, Alfa Romeo și Lancia. Torino este casa echipei de fotbal Juventus și gazda Olimpiadei de Iarnă din 2006. Orașul este situat la poalele Munților Alpi. Din Torino, turiștii pot pleca către stațiunile de ski din Alpi, în special către Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa (160km). Orașul italian este situat la 220km de Nisa (Coasta de Azur și 140 km de Milano.

orașe frumoase din italia
Torino - oraș al Italiei.[Sursa foto: google]

Pe locul doi, găsim orașul Bologna. Orașul este cunoscut pentru clădirile medievale din cărămidă roșiatică și este casa celei mai vechi universități din Europa și a pastelor bolognese.

Bologna este oraș de legătură cu orașele nordice ale Italiei și cele din Toscana. De asemenea, din Bologna sunt doar 200 de km până la Milano și Veneția, 130km până în Florența și Rimini și 170 de km până în Pisa.

Orașe de neratat din Italia

Verona este situat pe locul trei. Este un orășel mic, având o suprafață și o populație redusă. Renumitul oraș îi atrage pe turiști fiind unul dintre cele mai romantice orașe din lume. William Shakespeare este cel care a folosit cadre din Verona în capodopera sa „Romeo și Julieta”. Verona este situat la aproximativ 150km de orașe precum Milano, Veneția, Bologna și alte orașe superbe, cu stil renascentist.

Pe locul patru găsim orașul Pisa. Este declarat a fi un oraș foarte mic din Italia. Pisa are în jur de 90.000 de locuitori plus 60.000 de studenți și alte mii de turiști pe care îi găzduiește anual. Oraș reprezentativ al Toscanei, Republica Pisa era una din forțele Republicii Marine ale Italiei prin sec. X-XI.
Orășelul este renumit pentru obiectivul turistic „Turnul din Pisa”. De asemenea, turnul este un simbol al Italiei.

Napoli este un alt oraș frumos din Italia. Este considerat al treilea oraș al Italiei și cel mai mare din sudul țării. Napoli are o istorie extraordinar de bogată, milenară, centrul său istoric fiind în Patrimoniul UNESCO. Orașul este plin de castele și palate, biserici și parcuri superbe. Napoli este celebru pentru mâncarea delicioasă și mafia napoletană. Orașul este situat în apropiere de Vulcanul Vezuviu. Turiștii vin la Napoli pentru a vizita ruinele orașului Pompeii, din apropiere, dar și Herculaneum.

orașe frumoase din italia
Napoli - orășel din Italia.[Sursa foto: google]

Pe lânge aceste orașe minunate din Italia, turiștii aleg să meargă și în Milano, Florența, Veneția, Roma, Matera, Bari, Trieste, Salerno, dar și Sicilia sau Capri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si