Orasul in care nu exista bani, religie sau politica. Cum traiesc acesti locuitori

In India, pe coasta de sud, exista un oras experimental cu totul deosebit. Se numeste Auroville, este situat in statul Tamil Nadu si are aproximativ 2.500 de locuitori.

M. P., joi 02 august 2018 , 10:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aici, spun „administratorii”, banii, politica si credintele religioase nu au nicio putere.

Fondat la 28 februarie 1968 de 5.000 de oameni care i s-au alaturat Mirrei Alfassa (o frantuzoaica preocupata de misticism, cunoscuta drept „Mama”), acest loc este rezultatul viziunii comune lui Sri Aurobindo (a carei adepta fidela a fost Mirra Alfassa) si a arhitectului Roger Anger.

Sri Aurobindo, poet si scriitor indian cu puternice conotatii mistice, a fost considerat de catre adeptii sai un avatar, o incarnare a divinului; el a cultivat intotdeauna visul unei societati fara

diviziuni, in care toti ar putea trai in armonie urmandu-si in mod liber inclinatiile cele mai profunde.

Astfel,  spre finalul anilor ‘60, adeptii acestui „parinte spiritual“ au decis sa se uneasca pentru a crea un oras unde sa puna in practica viziunea acestui om.

Alfassa a ales membrii societatii privindu-i in ochi: multi si-au amintit momentul  ca fiind „o experienta profund spirituala” si chiar suprarealista. Cei „alesi“ primeau si prima sarcina: aceea de a planta un copac. in cativa ani, zona desertica se transformase intr-o padure.

In locul ales s-au adunat oameni din 124 de tari. Fiecare a adus o mana de pamant din tara sa natala, pe care – in mod simbolic – a depus-o intr-o urna in forma florii de lotus.

Sprijinit de guvernul indian si apoi recunoscut de ONU ca parte a Patrimoniului Mondial, Auroville a inceput sa se dezvolte cu entuziasm.

Auroville a fost proiectat astfel incat sa arate de sus ca o galaxie in expansiune. Zona din jurul acestui sat spectaculos, initial pustie, a devenit verde si luxurianta, datorita prezentei padurilor si a altor plante semanate de locuitori.

Consiliul si comisiile de lucru sunt singurele formatiuni guvernamentale prezente: ele sunt alese la fiecare patru ani si servesc la organizarea problemelor administrative fundamentale.

Sursa: incredibilia.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si