Orban: Am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul de convocare a alegerilor anticipate

Premierul demis Ludovic Orban spune că PNL îl va propune ca prim-ministru tot pe el, conform deciziei Consiliului Naţional al formaţiunii.

R.B., joi 06 februarie 2020 , 12:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui, de convocare a alegerilor anticipate, iar în acest sens decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate", afirmă el.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări pentru nominalizarea unui premier

Ludovic Orban a declarat, joi, că obiectivul Partidului Naţional Liberal în următoarea perioadă este acela de a face posibile alegerile anticipate, "de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale, care să permită preşedintelui României, Klaus Iohannis, dizolvarea actualului Parlament şi acordarea posibilităţii românilor de a-şi alege un Parlament care să îi reprezinte cu adevărat".

Citeste si: Remus Pricopie, propus premier de PSD și Pro România

"Propunerea de prim-ministru, normal, este conformă cu hotărârea Consiliului Naţional al PNL, propunerea de premier al PNL este în persoana preşedintelui Partidului Naţional Liberal, subsemnatul Ludovic Orban. De asemenea am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui, de convocare a alegerilor anticipate, iar în acest sens aşa decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate", a spus Orban.

Citeste si: Guvernul Orban a fost demis! Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru romani

Preşedintele Klaus Iohannis are joi consultări cu partidele parlamentare în vederea nominalizării unui premier, după ce Guvernul Orban a fost demis. Primii au fost invitaţi reprezentanţii PNL. Imediat după PNL, Iohannis se va întâlni cu reprezentanţii PSD, care, împreună cu Pro România, îl propun pe Remus Pricopie pentru funcţia de premier. Preşedintele ar putea face joi seară anunţul privind numele prim-ministrului desemnat.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si