"A nu respecta regulile înseamnă a îi pune în pericol pe ceilalţi pentru că dacă nu porţi mască, dacă nu respecţi regula de distanţă fizică sanitară, dacă nu respecţi toate regulile de autoprotejare, dar şi de protejare, de fapt, tu în mod deliberat devii un factor de risc şi un astfel de comportament trebuie sancţionat. Şi el acum este sancţionat”, a spus Ludovic Orban, luni seara, la B1 Tv.

Orban: „Dacă nu respecţi regulile de protejare devii un factor de risc şi un astfel de comportament trebuie sancţionat”

orban amenzi mască de protecție

Citeste si: Oficial american, despre OMS: „Eşecul ei a costat multe vieţi”

Citeste si: Întâmplarea neașteptată a unui profesor de matematică. Doi elevi i-au tăiat internetul pentru că le dătea prea multe teme

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Alte 13 decese cauzate de coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 1120

Întrebat dacă amenzile sunt soluţia, având în vedere că s-au micşorat, premierul a răspuns:" S-au micşorat amenzile, dar vom aplica amenzile pentru că cum facem diferenţa între cei 98 la sută din cetăţenii români care sunt corecţi, care respectă legea, care se comportă în conformitatea cu regulile stabilite şi cei doi la sută care nu respectă legea.

Normal că este o formă prin care îi determinăm pe cei care nu respectă regulile şi care pun în pericol pe ceilalţi să îi determinăm şi prin această pârghie care este amenda. Există şi cealaltă pârghie penală pentru că sunt anumite situaţii în care o faptă de zădărnicire a combaterii epidemiei poate constitui o faptă penală în conformitate cu Codul Penal”.

Citeste si: Se vor tăia pensiile și salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si