Orban, după decizia CCR care afectează inclusiv amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă: „Mă şochează.”

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, că decizia CCR care afectează inclusiv amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă îl şochează.

Author: G.B. miercuri 06 mai 2020 , 19:48

orban amenzi stare de urgență
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, că decizia CCR care afectează inclusiv amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă îl şochează, aceasta fiind în favoarea minorităţii reduse care nu respectă legea.

”Vom căuta o cale legală care să permită autorităţior să lupte împotriva celor care nu respectă regulile şi îi pun în pericol pe ceilalţi cetăţeni”, a afirmat prim-ministrul.

"Exact ca şi în alte decizii luate de actuala CC în perioada lui Dragnea, şi decizia asta arată că actuala Curte Constituţională este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile, sancţionând pe toţi cetăţeni corecţi, care au respectat relgementările, care au respectat regulile care au fost impuse în perioada stării de urgenţă prin ordonanţe militare. Practic, prin această decizie, Guvernul, autorităţile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătatea şi viaţa românilor", a afirmat Orban, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.

Orban după decizia CCR care afectează inclusiv amenzile aplicate în perioada stării de urgenţă: „Mă şochează.”

orban amenzi stare de urgență

Citeste si: Caz șocant în parcarea din fața unui bloc. Bărbat găsit mort în mașină

Citeste si: Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului în legătură sancţiunile aplicate în timpul stării de urgenţă

Citeste si: Iohannis: România sprijină aderarea ţărilor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană

Orban a spus că prin decizia CCR se poate ajunge în situaţia în care autorităţile să nu mai poată da nicio amendă.

"Este o decizie care mă şochează, care are un vădit caracter politic şi care se situează pe linia deciziilor care sunt luate în favoarea minorităţii extrem de redusă care încalcă legea şi nesocoteşte majoritatea zdrobitare a cetăţenilor români care respectă legea şi s-a comportat în toată această perioadă responsabil", a mai spus el.

Potrivit lui Orban, decizia "este o invitaţie pentru fiecare cetăţean la nerespectarea legii, la nerspectarea regulilor care sunt stabilite în situaţia de urgenţă".

„Practic este un îndemn la anarhie", a mai spus Orban.

El a adăugat că Guvernul va analiza noul context şi va găsi cele mai bune soluţii pentru a limita răspândirea virusului, pentru a asigura realizarea activităţii economice în condiţii de risc minimizat pe cât de mult posibil.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului şi a decis că OUG 34/2020, prin care a fost majorat cuantumul sancţiunilor aplicate în timpul stării de urgenţă, e neconstituţională.

Citeste si: Coronavirus Romania- Alte 13 decese raportate miercuri. La cat a ajuns bilantul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si