Orban: „Suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia”

Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecţilor, sâmbătă, să fie „implicaţi la maxim” pentru a se face controale în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului. „Sigur aici aveţi grijă să nu vă duceţi foarte mulţi, să nu se creeze impresia....adică câte un reprezentant din partea fiecărei instituţii astfel încât să putem să asigurăm cât mai multe echipe de control care să facă constatările, să ia măsurile care se impun”, a explicat el. Totodată, Orban a spus că este ”o situaţie de cumpănă”, ”un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia”.

G.B., sâmbătă 11 iulie 2020 , 10:45

orban cazuri infectări covid
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Solicit prefecţilor să fie implicaţi la maxim atât prefecţii, cât şi echipele de la nivelul prefecturilor, de asemenea, tuturor serviciilor deconcentrate implicate, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, oficiile de protecţia consumatorului, ITM-urile, Inspecţia Muncii, toate structurile care au atribuţii de control trebuie să colaboreze cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, cu Poliţia, cu Jandarmeria, cu Poliţia de Frontieră, cu toate structurile care sunt implicate, să formeze echipe comune acolo unde este necesar un control. Sigur aici aveţi grijă să nu vă duceţi foarte mulţi, să nu se creeze impresia....adică câte un reprezentant din partea fiecărei instituţii astfel încât să putem să asigurăm cât mai multe echipe de control care să facă constatările, să ia măsurile care se impun”, a declarat Orban, la videoconferinţa cu prefecţii.

Orban: „Suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia”

El a spus că acesta este un moment ”de cumpănă”, dar crede că printr-o ”mobilizare exemplară” poate fi stăvilită epidemia.

orban cazuri infectări covid

Citeste si: Eugen Teodorovici anunţă că nu va vota legea privind carantina şi izolarea

Citeste si: Un bărbat de 31 de ani, arestat pentru 30 de zile în cazul ultrajului din Sectorul 1 al Capitalei

Citeste si: Bulgaria şi Croaţia au fost acceptate în mecanismul ERM-2, care precede adoptarea euro

„Fiind într-o situaţie de cumpănă, trebuie să vă spun că suntem într-un moment în care ori cresc infectările, ori reuşim să stăvilim epidemia. Eu cred că putem printr-o mobilizare exemplară, printr-o comunicare eficientă şi aici solicit către toate instituţiile de control să-mi comunice toate rezultatele controalelor, locurile în care nu se respectă, măsurile care au fost luate pentru ca să se înţeleagă foarte clar de către cei care nu respectă legea, cei care nu respectă regulile de protecţia sanitară, vor fi amendaţi şi că vor suferi consecinţele legii în cazul în care nu respectă regulile de protecţia a sănătăţii publice. Vă solicit, domnilor prefecţi, să verificaţi zilnic, să faceţi un plan zilnic de acţiune, să urmăriţi implementarea planului de control împreună cu conducătorii de la nivel naţional ai instituţiilor, să informaţi constant opinia publică privitor la măsurile care se iau”, a afirmat premierul Orban.

Citeste si: Raed Arafat, lista activităților interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de infectați: „Sunt considerate cele mai periculoase”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si