Ludovic Orban vorbește despre noi măsuri. Ce s-ar putea întâmpla în România după ora 22:00 - VIDEO

Ludovic Orban anunță noi măsuri, sâmbătă 22 iulie. Ce s-ar putea întâmpla în România după ora 22:00, respectiv 23:00 îi va șoca pe români.

G.B., sâmbătă 11 iulie 2020 , 10:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE - „Am un mesaj de revoltă şi indignare faţă de amânarea dezbaterii de către Senat a legii care să ne pună la dispoziţie instrumentele indispensabile în lupta împotriva epidemiei. Amânarea înseamnă o creştere dramatică a risului de infectare. În toate ţările democratice autorităţile au la dispoziţie carantina, izolarea la domiciu, posibilitatea de a trata pacienţii sub control medical”, a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă susţinută după videoconferinţa cu prefecţii.

El a spus că, în ţara noastră, autorităţile sunt lipsite de acest control.

”La ora actuală, nu avem această pârghie pe care o are orice autoritate din orice ţara de a decide izolarea la domiciliu a celor care au intrat în contact cu persoane infectate. Există riscul ca persoanele infectate sau suspecte să se plimbe libere în societate fără a putea dispune masuri de izolare a lor care înseamnă măsuri de izolare a virusului. 

Nu pot să înţeleg de ce se amână adoptarea acestui act normativ vital. Fiecare zi în care nu intră în vigoare această lege este risc major de creştere a numărului cazurilor de persoane infectate şi transmitere a virusului in comunitate”, a susţinut Orban.

El a subliniat că autorităţile au nevoie de toate pârghiile de care dispun toate statele civilizate.

”Nu înţeleg de ce PSD se încăpăţânează să tragă de timp, să ne pună beţe în roate. Sunt măsuri vitale pentru a apăra sănatatea şi viaţa românilor”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban anunță noi măsuri. Ce se va întâmpla în România după ora 22:00, respectiv 23:00?! Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la videoconferinţă cu prefecţii, că sunt unele cluburi care în opinia sa ar trebui închise. Orban a transmis că dacă există posibilitatea ca regulile să nu fie respectate, atunci să se închidă „aceste activităţi” la 22:00 sau la 23:00, aşa cum se întâmplă în alte ţări.

Ludovic Orban anunță noi măsuri. Ce se va întâmpla în România după ora 22:00, respectiv 23:00

Sunt unele cluburi care, după părerea mea, ar trebui închise. Şi aici va trebui să ne gândim foarte serios dacă nu luăm şi noi măsuri care au fost luate în alte ţări ca după ora 22 sau 23 să se închidă astfel de tipuri de activităţi. Asta va trebui să facem o analiză şi dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, putem să luăm astfel de decizii”, a declarat Ludovic Orban.

orban noi măsuri cluburi

Citeste si: Încă un angajat de la Penitenciarul Mărgineni a fost confirmat cu coronavirus

Citeste si: Orban, detalii de ultim moment despre sejururile planificate în Grecia

Citeste si: Iohannis a promulgat o nouă lege! Ce riscă cei care crează disconfort olfactiv cetățenilor

Premierul României a declarat că are informații oficiale că anumite restaurante în spaţii închise care, fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente în spaţii închise în privat cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis şi servesc clienţii.

Citeste si: Armata SUA se instalează în România. E cod roșu la Kremlin

Orban participă sâmbătă, împreună cu ministrul afacerilor interne Marcel Vela şi cu ministrul Muncii Violeta Alexandru, la şedinţa în sistem videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si