”Sunt păreri împărţite, dar cele mai multe păreri converg spre un vârf al epidemiei între 20 aprilie- 1 mai. Astea sunt evaluări fiind vorba de un virus imprevizibil. Este foarte greu de făcut predicţii. Suntem pregătiţi, urmărim cu atenţie fiecare zonă, luăm măsuri”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi24. 

Citeste si: Bilanț tragic în Franța: 471 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Premierul a mai spus că mulţi au criticat România pentru măsurile severe luate în fază incipientă, dar, spune Orban, acum ţara noastră are un număr mic de cazuri, comparativ cu alte ţări.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

”Noi am luat măsuri când puţine ţări europene luau măsuri. Am fost criticaţi pentru măsurile luate, când am dispus măsura carantinei, izolării, am fost criticaţi pentru faptul că am suspendat cursurile şcolilor şi universităţilor, am fost criticaţi pentru că am suspendat zborurile spre ţările din Zona Roşie, dar iată că am luat măsurile cu spirit de anticipaţie şi a dus la un rezultat care este evident pentru orice om care vrea să vadă realitatea.

Un rezultat care arată că România are un număr relativ mic, comparativ cu alte ţări în materie de persoane diagnosticate pozitiv, în materie de răspândire a virusului, în materie de persoane care au decedat. Chiar dacă măsurile au fost mai severe, mai aplicate poate când poate alţi actori guvernamentali nu ar fi luat decizile”, a declarat Orban.

Citeste si: Preşedintele Parlamentului iranian este bolnav de Covid-19

Orban a mai dat exemplul altor ţări, unde, comparativ cu România, numărul celor infectaţi este foarte mare.

”Primul caz în România a fost în 26 februarie. În aceeaşi dată, în Spania erau 2 persoane infectate, în Franţa 12, Italia peste 150 şi putem analiza care este numărul de cazuri. În România avem peste 2700 în timp ce în Spania este vorba de zeci de mii de cazuri. În Fraţna de asemena, iar în ceea ce priveşte bilanţul deceselor putem constata că în România numărul de decese este mult mai mic”, a mai spus Orban.

Citeste si: Un milion de cazuri de coronavirus în întreaga lume. Bilanţul a depăşit 50.000 de decese


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si