”Numărul de apeluri la 112 ca şi medie a scăzut. Este, în ultimele 3-4 zile, cam la 500 de apeluri. Ceea ce indică o tendină de scădere a necesităţii de testare. Contrazic categoric minciunile spuse de lideri politici şi de oameni iresponsabili că noi avem un număr atât de mic de cazuri pentru că oamenii nu sunt diagnosticaţi. Nu sunt adevărate aceste informaţii...”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban anunţă când se vor deschide școlile

Potrivit acestuia, un alt parametru în evoluţie este umărul de decese care reflectă răspânfdirea virusului şi că se face diagnosticarea cazurile.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Orban a fost întrebat şi despre acuzaţiile pe care unii politicieni le aduc PNL care ar face achiziţii prin ”firmele de casă” şi a răspuns: ”Nu am niciun fel de implicare în procedurile de achiziţii, decât prin intervenţiile pe care le-am făcut la nivel diplomatic prin intervenţia de a aduce materialelel necesare în condiţiile unor restricţii impuse de ţările respective. Se pot vedea achiziţiile făcute de ONAC, Unifarm, oricine poate vedea ce s-a cumpărat, de unde şi cu ce preţ s-a cumpărat.

Există o transparenţă. M-aş bucura să există aceeaşi transparenţă şi la nivelul autorităţilor locale, consiliilor judeţene”.

Citeste si: Orban: „Probabil între 1-5 mai va fi vârful epidemiei”

”Cred că este important ca fiecare să se uite la el în ogradă”, a mai afirmat Orban.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seară că ”românii au dreptul să ştie cum este posibil ca firmele de casă ale PNL să ia contracte de milioane de euro, fără niciun control şi fără nicio regulă”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si