Orban: Dacă vor creşte cazurile de infectare, cu siguranţă...

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că dacă va creşte numărul cazurilor de infectare cu COVID-19, atunci ritmul măsurilor de relaxare va încetini, precizând că are încredere că cei mai mulţi români vor respecta regulile şi că nu va fi necesar ca autorităţile să readucă restricţiile care au existat lunile trecute.

Author: M.A. luni 22 iunie 2020 , 14:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Orban a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că doreşte să nu mai apeleze la nicio măsură de restricţie, dar acest obiectiv depinde de evoluţia epidemiei. 

"Am vrea să nu mai apelăm la nicio măsură de restricţie, acesta este obiectivul nostru. Sigur că atingerea acestui obiectiv depinde în mare măsură de evoluţia epidemiei.

În măsura în care românii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi şi pe ceilalţi, vor purta mască, vor respecta distanţa fizică, vor respecta regulile de igienă, vor respecta toate regulile de dezinfectare care sunt stabilite în ordinele comune, riscul de răspândire al epidemiei se va diminua şi nu vor fi necesare restricţii sau revenirea la anumite restricţii. Noi nu ne dorim lucrul ăsta şi în mare parte depinde de tratarea cu foarte multă seriozitate şi responsabilitate a respectării regulilor”, a afirmat Orban. 

Citeste si: Paradoxul Raed Arafat: nici un mort de COVID-19 în orașul din Palestina din care a plecat secretarul de stat!

El a spus că, în funcţie de evoluţia lucrurilor, dacă va fi posibil vor fi luate noi măsuri de relaxare, iar dacă nu, atunci acestea vor fi amânate.  

"Este firesc ca odată cu măsurile de relaxare pe care, o repet, nu le-am deodată, ci le-am luat gradual, pe baza unei evaluări a riscului epidemiologic, am aşteptat 15 zile pentru fiecare set de măsuri pentru a vedea efectul. Dacă vor creşte cazurile de infectare, cu siguranţă ritmul de relaxare se va încetini. Eu am încredere totuşi că majoritatea zdrobitoare a românilor vor respecta regulile şi că nu va fi necesar să readucem vreo restricţie dintre cele care au existat. Vom vedea cum evoluează lucrurile, dacă va fi posibil vom lua noi măsuri de relaxare, dacă nu, vom amâna măsurile de relaxare”, a precizat premierul.

Citeste si: Alarmă în România: Directorul INFP vorbește despre un cutremur mare în țara noastră

El a fost întrebat şi de ce în România pacienţii asimptomatici sunt internaţi în spital şi de ce nu pot sta acasă aşa cum se întâmplă în mai multe state europene. 

"Din câte ştiu eu, în conformitate cu procedura actuală, există şi această posibilitate de tratare a unei persoane fie într-un spaţiu adiacent, cum e spaţiu, de exemplu, care a fost puse la dispoziţie de Auchan şi de Grupul de firme ca secţie exterioară a Spitalului Balş şi din câte ştiu există posibilitatea tratării şi la domiciliu. Preferabil este ca administrarea tratamentului medical să fie realizată într-un spaţiu organizat, fie într-un spital, fie într-o secţie… Aceasta este decizia pe care trebuie să ia atât pacienţii, cât şi Ministerul Sănătăţii. Eu ştiu că este şi astăzi posibilă, conform protocolului, în anumite cazuri tratarea pacienţilor în alte locuri decât în spital”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Anunț dezastruos pentru elevi! Nu mai sunt bani pentru dublarea alocațiilor? Ce a spus Ludovic Orban


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si