Orban: De săptămâna viitoare vor fi 30 de paturi de Terapie Intensivă la un spital privat din Bucureşti

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi, în judeţul Constanţa, că de săptămâna viitoare vor fi 30 de paturi de Terapie Intensivă la un spital privat din Bucureşti şi alte 17 la alte trei unităţi medicale din Capitală, precizând că obligaţia autorităţilor este ca pentru toţi pacienţii care au nevoie de tratament în secţiile ATI să fie găsite locuri pentru a putea fi trataţi.

Alina Raducu, joi 19 noiembrie 2020 , 17:07

Orban: De săptămâna viitoare vor fi 30 de paturi de Terapie Intensivă la un spital privat din Bucureşti
Orban: De săptămâna viitoare vor fi 30 de paturi de Terapie Intensivă la un spital privat din Bucureşti
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Orban a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Mihail Kogălniceanu, că în cazurile în care nu au fost găsite paturi la ATI pentru un pacient cu Covid-19, acesta a fost transferat într-o altă localitate.

“Obligaţia noastră este ca pentru toţi pacienţii care au nevoie de tratament în secţiile de Terapie Intensivă să le identificăm locuri pentru a putea fi trataţi. De multe ori se poate întâmpla, de exemplu, în Alba să nu găsim locuri în spitale şi să căutăm la Mureş sau la Braşov.

De asemenea, şi între regiuni au existat astfel de situaţii, de la Bucureşti, de exemplu, am transferat la Timişoara. Practic noi asigurăm tratarea pacienţilor care au nevoie de internare în secţiile de terapie intensivă pentru că numărul cazurilor nu este distribuit în conformitate cu numărul paturilor libere de la Terapie Intensivă şi atunci unde sunt paturi libere acolo transferăm pacienţii”, a precizat premierul.

El a mai spus că de săptămâna viitoare creşte numărul paturilor de Terapie Intensivă din Bucureşti.

“Le mulţumim, le-am mulţumit de fiecare dată cadrelor medicale, managerilor de spitale care primesc pacienţi din alte zone ale ţării, dar eu cred că este ceva firesc. Sigur că avem în plan creşterea capacităţii de tratare şi în Bucureşti, urmează să punem în funcţiune de săptămâna viitoare, cred că vor fi 30 de paturi de Terapie Intensivă la un spital privat care s-a arătat dispus să intre în dispozitivul de luptă anti-Covid, a mai fost şi în perioada stării de urgenţă.

De asemenea, avem încă cinci paturi suplimentare la Malaxa, vor fi încă 12 paturi suplimentare la două spitale care sunt incluse în ordinul ministrului Sănătăţii. Sigur căutăm în continuare posibilităţi de a creşte capacitatea de tratare”, a mai adăugat Orban.

Citeste si: Orban, despre vaccinarea anti-COVID: „Prioritizarea vaccinării se va face în funcţie de cantităţile care vor veni”


O aeronavă militară transportă, joi, către Bacău şi Iaşi, 15 pacienţi cu forme grave de coronavirus care nu mai au loc în Bucureşti.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Bilanț coronavirus 10 aprilie 2021: Numărul pacienților internați la ATI a depășit... Bilanț coronavirus 10 aprilie 2021: Numărul pacienților internați la ATI a depășit recordul. Câte persoane au murit
spotmedia.ro
Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație... Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație sănătoasă și cât mai multă mișcare. Fără stres. Și fără țigări
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
infoactual.ro
Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină... Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină negativă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si