Orban: Depunerea unei moţiuni de cenzură nu va putea fi justificată în faţa opiniei publice

Premierul Ludovic Orban susţine că PSD şi aliaţii săi nu au niciun motiv pentru a depune moţiune de cenzură şi arată că liderii politici vor trebui să explice electoratului motivele pentru care au decis să facă un astfel de demers, pe care îl cataloghează drept "un act aventurier, iresponsabil”

I.C., joi 18 iunie 2020 , 07:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 "Eu nu pot să decid ce va face PSD, ce va face PSD-ul mai mic, PSD cu sateliţii. Asta ei hotărăsc, dar nu au absolut niciun motiv şi depunerea unei moţiuni de cenzură nu va putea fi justificată în faţa opiniei publice”, declară primul ministru.

"Pe ce motiv să depună moţiune de cenzură? Pentru că Guvernul şi-a făcut datoria? Pentru faptul că noi stăm de dimineaţă până noaptea într-o activitate epuizantă, pentru că am încercat să găsim răspunsuri potrivite la o situaţie cu care nu s-a confruntat nimeni până în momentul de faţă? Care e motivaţia pentru care să depună o moţiune de cenzură să dea jos Guvernul Orban?

Citeste si: Ludovic Orban, despre starea de alertă: Sper că CCR nu face vreun serviciu PSD

Că am reuşit în nişte condiţii extrem de dificile, fără sprijin parlamentar, cu o majoritate parlamentară ostilă, care este o majoritate care se comportă din ce în ce mai iresponsabil, am reuşit să ţinem sub control această epidemie şi cât de cât să ţinem economia la un nivel de funcţionare?”, a fost reacţia premierului, întrebat, la Realitatea Plus, ce părere are despre anunţul PSD privind depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.

El a spus că ar fi fost "extrem de dificil", dacă nu ar fi avut experienţa pe care a avut-o de aproape 30 de ani în viaţa publică, "cunoaşterea funcţionării instituţiilor, cunoaşterea legislaţiei şi mai ales experienţa de a urmări ce fac alţii şi de a aplica toate modelele".

"Eu nu pot să decid ce va face PSD, ce va face PSD-ul mai mic, PSD cu sateliţii. Asta ei hotărăsc, dar nu au absolut niciun motiv şi depunerea unei moţiuni de cenzură nu va putea fi justificată în faţa opiniei publice, iar oamenii politici, parlamentarii, liderii politici trebuie să explice oamenilor fiecare gest politic pe care îl fac pentru că oamenii judecă, oamenii apreciază şi îşi stabilesc opţiunile politice în funcţie de ceea ce fac efectiv pentru binele oamenilor liderii politici”, a adăugat Orban.

Citeste si: Klaus Iohannis cere alocări consistente pentru România, în viitorul buget UE

Orban a precizat că depunerea unei moţiuni de cenzură "ar fi un alt act aventurier, iresponsabil”.

El a menţionat că "atâta demagogie, atâta populism”  nu a văzut niciodată în Parlament şi nici nu a crezut că, la 30 de ani după 1989, Legislativul României poate adopta atât de multe legi care să nu aibă acoperire în plan financiar.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că decizia Guvernului de a nu mai trimite în Parlament Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă este ”cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului”, referindu-se la faptul că Guvernul doar a informat Parlamentul în legătură cu prelungirea stării de alertă, fără a mai cere încuviinţarea pentru aceasta. Ciolacu a precizat că PSD va sesiza Curtea Constituţională, iar parlamentarii formaţiunii lucrează deja la moţiunea de cenzură care va fi depusă în a doua zi după încheierea stării de alertă.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si