Orban: În cursul acestui an, deficitul va depăşi 4% din PIB

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la asumarea răspunderii în Parlament pe legea plafoanelor bugetare, că, în cursul acestui an, deficitul va depăşi 4% din PIB, că trebuie readus sub 3% din PIB, dar că acest obectiv nu poate fi atins în 2020.

K.B., joi 12 decembrie 2019 , 13:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În cursul acestui an, deficitul va depăşi 4% din PIB. Este clar că urmare a acestui deficit pe 2019 trebuie să facem paşi spre a readuce deficitul sub 3% din PIB. Acesta este obiectivul nostru. Nu poate fi atins în 2020. Vă readuc aminte că, pe lângă cheltuielile care au trebuit efectuate, anul viitor trebuie aplicate Legea pensiilor, Legea salarizării în sectorul public şi alte legi care cresc cheltuielile. În Parlament există o febrilitate şi se adoptă legi care duc la cheltuieli”, a declarat Ludovic Orban în plenul Parlamentului, la asumarea răspunderii pe legea plafoanelor bugetare pentru anul viitor.

Citeste si: Şapte persoane au fost reţinute pentru proxenetism. Ele sunt acuzate că au obligat şapte tinere să practice prostituţia în state din Uniunea Europeană

Citeste si: VIDEO | Incendiu la unul dintre cele mai mari mall-uri din București. 2.000 de oameni au fost evacuați

Citeste si: Africa de Sud: Patru mineri au murit după ce o stâncă a căzut şi i-a blocat în subteran, într-o mină de aur

El a ţinut să sublinieze că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară.

”Orice cheltuială care este rezultatul adoptării unor legi va duce la creşterea deficitului sau la imposibilitatea de a face cheltuieli vitale şi va crea probleme mari, inclusiv pentru atragerea fondurilor europene, din lipsa capacităţii de a asigura cofinanţare. Să vă gândiţi că este aproape imposibil să mai venim cu proiecte de legi fără a identifica surse de finanţare”,a mai afirmat şeful Executivului.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si