Orban, în şedinţa de Guvern: "Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară"

Premierul Ludovic Orban a cerut, joi, tuturor miniştrilor „sune mobilizarea generală” şi să se asigure că instituţiile de control sunt în teren şi verifică dacă cetăţenii sau agenţii economici respectă măsurile de protecţie sanitară. „Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară”, le-a spus şeful Executivului membrilor Cabinetului.

K.B., joi 09 iulie 2020 , 17:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Creşterea numărului de cazuri diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă şi solicit fiecărui ministru să cereţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele trebuie să fie mobilizate la maxim în bătălia anti-COVID şi să ia toate măsurile pentru a reduce numărul persoanelor infectate. Mare parte din oameni respectă regulile de protecţie sanitară. Din păcate, avem şi agenţii economici şi cetăţeni care nu respectă. Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară. Toate instituţiile de control trebuie să fie mobilizate în teren şi să controleze la sânge dacă aceste reguli sunt respectate. Toţi agenţii economici, actorii instituţionali care sunt obligaţi să organizeze activităţile într-un mod reglementat sunt responsabili să asigure aplicarea”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la începutul şedinţei de Guvern. 

Citeste si: Guvernul sârb renunţă la reimpunerea izolării la Belgrad în urma manifestaţiilor violente

El le-a mai spus miniştrilor că verificările trebuie să înceapă la ministerele pe care le conduc.

Citeste si: Imunizare zero în fața COVID-19? Un nou studiu îi surprinde pe oamenii de știință

Citeste si: MAE: Opt români, lucrători la o fermă agricolă din regiunea Aquitania din Franţa, testaţi pozitiv cu COVID-19

„Solicitaţi raport zilnic din partea fiecărei instituţii de control privitor la personalul aflat în teren, mai scoateţi-i din birou, toată lumea să fie în teren. Toate instituţiile cu atribuţii de control trebuie să asigure controlul respectării legislaţiei şi în alte domenii. În acest moment, prioritate zero este controlul respectării normelor de protecţie sanitară. Vreau să începeţi chiar cu instituţiile pe care le conduceţi. Cine nu respectă regulile de protecţie sanitară sancţiune sau  chiar amendă”, a conchis Orban.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si