Orban, întrebat dacă preşedintele i-a cerut să candideze la Primăria Capitalei: E o minciună gogonată, nu are nicio legătură cu discuţiile dintre noi/ Dacă se teme că nu va mai fi propus premier: Între mine şi preşedinte este un parteneriat solid

Premierul Ludovic Orban, întrebat. Sâmbătă, dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut să candideze la Primăria Capitalei, a spus că este ”o minciună gogonată”, ”o invenţie”. ”Nu are nicio legătură cu discuţiile dintre noi”, a spus Orban. De asemenea, întrebat dacă se teme că nu va mai fi propus premier, în cazul alegerilor anticipate, Orban a spus că are o relaţie veche şi un parteneriat solid cu preşedintele Klaus Iohannis.

M.A., sâmbătă 11 ianuarie 2020 , 19:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut să candideze la Primăria Capitalei şi a spus: ”A mai apărut această minciună. E o minciună gogonată, nu are nicio legătură cu discuţiile dintre noi şi chiar mă deranjează, sincer”.

Orban a precizat că totul nu este decât ”o invenţie”.

”Nu s-a discutat acest subiect”, a mai declarat Orban, precizând că ce s-a discutat la întâlnirea cu şeful statului a făcut public.

Întrebat dacă se teme că nu ar mai fi propus premier de preşedintele Iohannis, după alegerile anticipate, Orban a spus: ”Cum să mă tem. Între mine şi preşedinte este o relaţie extrem de veche, un parteneriat solid, bazat pe servirea comună a binelui public. Nu am nici cea mai mică emoţie. Sunt speculaţii care se fac fără niciun fundament”. 

Orban a mai spus că ajunge în funcţia de prim-ministru preşedintele partidului care câştigă alegerile. 

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale.

El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si