Orban, despre legea stării de alertă: „Dacă legea nu va intra în vigoare la finalul stării de urgenţă, restricţiile vor fi impuse prin decizii ale CNSSU”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seară, că are încredere că Parlamentul va dezbate cu celeritate Legea stării de alertă, astfel încât aceasta să intre în vigoare în cât mai scurt timp. Până la intrarea în vigoare a eventualei legi, restricţiile vor fi impuse prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Author: G.B. luni 11 mai 2020 , 21:59

orban  legea stării de alertă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, ce aşteaptă de la Parlament în legătură cu legea privind starea de alertă, având în vedere termenul constituţional de trei zile de la publicarea în

Monitorul Oficial până la intrarea în vigoare şi a răspuns: ”Am încredere că Parlamentul va dezbate cu celeritate acest proiect de lege care a fost adoptat în şedinţa de Guvern astăzi şi că va fi adoptat în cel mai scurt timp, astfel încât să intre în vigoare. Şi dacă vor exista două zile în care nu va exista o reglementare....va exista o reglementare.

Orban, despre legea stării de alertă: „Dacă legea nu va intra în vigoare la finalul stării de urgenţă, restricţiile vor fi impuse prin decizii ale CNSSU”

Noi aşteptăm decizia CCR de miercuri şi, în funcţie de această decizie, vom corecta actul normativ care reglementează starea de urgenţă prin Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât să lăsăm anumite intrumente privitoare la aplicarea regulilor imediat după

ieşirea din stare de urgenţă. Cel mai probabil, nu vom putea da amenzi, dar regulile vor fi stabilite prin hotărâre Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”.

Orban a precizat că prima decizie va fi declararea stării de alertă, iar în urma acestei declarări vor fi adoptate măsurile de restrângere a anumitor activităţi.

orban  legea stării de alertă

Şeful Cancelariei premierul Ionel Dancă a anunţat luni, după şedinţa de Guvern, măsurile incluse în proiectul de lege privind starea de alertă, adoptat de Executiv şi depus la Parlament în vederea dezbaterii în procedură de urgenţă.

Citeste si: Marcel Vela anuntă Ordonanţa Militară 11: "Starea de urgenţă se încheie, însă urmează o perioadă grea"

Citeste si: VIDEO| Vom fi testaţi în masă de la 1 iunie

Citeste si: Tătaru: Sperăm ca săptămâna viitoare să putem observa o scădere a numărului de cazuri

Proiectul de lege este, marţi, pe ordinea de zi a Senatului.

Citeste si: Încă zece români au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul victimelor a ajuns la 982


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si