Orban anunţă măsuri în contextul cazurilor de coronavirus: Poliţia de Frontieră să crească vigilenţa la toate punctele de intrare în ţară

Premierul Ludovic Orban a cerutmarţi, înaintea şedinţei de Guvern, ca Poliţia de Frontieră să crească vigilenţa la toate punctele de intrare în ţară. De asemenea, premierul a cerut un plan pentru creşterea efectivelor de epidemiologi.

G.B., marți 10 martie 2020 , 20:19

Orban anunţă măsuri în contextul cazurilor de coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Trebuie să creştem determinarea instituţiilor în lupat cu coronavirus şi luarea de măsuri de combatere, de anticipare şi să pregătim analize de impact şi în alte domenii. Am văzut inventivitatea unora dintre concetăţenii noştri”, a afirmat Orban, referindu-se la faptul că cei 21 de pasageri ai unui autocar care a intrat prin Vama giurgiu au încercat să ascundă faptul că veneau din Italia.

Citeste si: Bărbat venit din Spania, internat la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud cu manifestări respiratorii; ulterior, a reieşit că a avut escală la Milano, astfel că este testat pentru Covid-19

Ministrul de Interne a precizat că cei 21 de pasageri, despre care a afirmat că au forţat intrarea la Girgiu veneau din Sicilia şi Calabria, sunt în carantină.

Orban anunţă măsuri în contextul cazurilor de coronavirus: Poliţia de Frontieră să crească vigilenţa la toate punctele de intrare în ţară

”Odată cu suspendarea tuturor formelor de transport organizat va trebui să creştem atenţia şi vigilenţa faţă de transportul cu maşini personale şi microbuze cu sub 9 locuri. Va trebui să mobilizaţi Poliţia de Frontieră şi DSP-urile. Să implementaţi cu eficienţă formularul nou, pentru că obiectivul nostru clar este să aflăm de unde vin oamenii, pe ce traseu şi să luăm măsurile care se impun.

Citeste si: Oraș de lângă Capitală în carantină, după ce a primit un autocar cu 21 de români din Italia

Vă atrag atenţia că, în urma deciziei Guvernului Italia, toată Italia este zonă roşie, cu consecinţele de rigoare. Poliţia de Frontieră să crească vigilenţa pe toate punctele de intrare în ţară”, a precizat Orban.
De asemenea, Orban a afirmat că sunt rpobleme legate şi de controlul izolării la domiciliu.

Citeste si: Italia suspendă plata ratelor la creditele imobiliare și plata unor taxe pentru cetățenii afectați de criza coronavirusului

Orban anunţă măsuri în contextul cazurilor de coronavirus

”În afară de verificările prin poliţie, Jandarmerie, va trebui să responsabilizaţi reprezentanţii autorităţilor locale, penttru verificarea şi inventarierea familiilor care au nevoie de aprovizionare şi a celor care pot să beneficieze de acest sprijin. Transmiteţi, prin prefecţi, că avem capacitatea financiară să asigurăm resursele financiare pentru toate persoanele care sunt în izolare la domiciliu”, a recomandat premierul.

El a mai apreviat vă avem nevie de epidemiologi ca de aer şi că trebuie găsită o variantă de angajare a medicilor epidemiologi.

”Avem nevoie de implicare imediată pentru anchetele epidemiologice, pentru că asta poate reduce dramatic răspândirea, dacă avem capacitatea de a face repede anchetele. Este fundamentală viteza de derulare. (...) Vă rog să-mi prezentaţi rapid un plan de creştere a efectivelor de epidemiologi”, a solicitat Ludovic Orban.

Citeste si: Sfat prețios din partea unei asistente medicale. Trucurile care te pot proteja de coronavirus


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si