Orban: „Sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie ar putea fi o dată bună de organizare a alegerilor”

Premierul Ludovic Orban a declarat că îşi doreşte ca alegerile locale să aibă loc atunci când condiţiile epidemiologice vor permite o campanie normală, precizând că, din evaluările pe care le are, o dată bună de organizare a acestui scrutin ar fi sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

Author: G.B. joi 07 mai 2020 , 18:17

orban organizare alegeri
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ludovic Orban a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mioveni, când ar putea fi organizate alegerile locale şi dacă aceastea ar putea avea loc o dată cu cele parlamentare.

“E o diferenţă de viziune între Guvern şi majoritatea parlamentară controlată de PSD. Noi am adoptat o ordonanţa de urgenţă prin care am prelungit mandatul aleşi locali, iar intenţia noastră este aceea de a organiza alegerile atunci când condiţiile epidemiologice ne vor permite să se poate derula o campanie normală în care candidaţii la funcţiile de primar, consilier local, consilier judeţean să poată să facă o companie serioasă, cetăţenii să aibă încredere să urmărească această campanie, să voteze în deplină cunoştinţă de cauză. Pe evaluările pe care le avem acuma, sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie ar putea fi dată bună de organizare a alegerilor”, a afirmat Orban.

Orban: „Sfârşitul lunii septembrie- începutul lunii octombrie ar putea fi o dată bună de organizare a alegerilor”

El crede că tot Guvernul este cel care trebuie să decidă data şi condiţiile în care vor avea loc alegerile locale şi nu majoritatea parlamentară condusă de către PSD.

Citeste si: Coronavirus: Peste 3.000 de decese provocate de COVID-19 în Suedia

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Pentagonul recunoaşte că a ucis 132 de civili în războaiele pe care le-a purtat în 2019

Citeste si: Computer tomograf care permite depistarea pe loc a infectării cu COVID-19, la Institutul ”Matei Balş”

orban organizare alegeri

“Diferenţa de vedere între noi şi majoritatea condusă de PSD din Parlament este aceea că noi credem că tot Guvernul trebuie să decidă data alegerilor şi condiţiile de organizare a alegerilor aşa cum a fost până acum, în timp ce Parlamentul a trecut o lege pe care noi am atacat-o la Curtea Constituţională prin care şi-au stabilit ei atribuţia de a stabili data alegerilor prin legi adoptate de Parlament”, a explicat Orban.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, apel important către români: „Pandemia nu a trecut”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si