Departamentul american al Apărării estimează că ”132 de civili au fost ucişi şi 91 au fost răniţi în 2019, în cursul operaţiunilor militare americane în Irak, Siria, Afganistan şi Somalia”, a anunţat miercuri Pentagonul într-un raport anual solicitat de către Congresul Statelor Unite.

În raport se precizează că Departamentul nu a identificat ”vreo victimă civilă a operaţiunilor militare americane în Yemen sau Libia”.

În Afganistan recunoaşte americană cele mai multe victime civile- 108 morţi şi 75 de răniţi.

În Irak şi în Siria, Pentagonul îşi asumă responsabilitatea uciderii a 22 de civili şi rănirii altor 13.

În Somalia, el recunoaşte doi morţi şi trei răniţi.

Pentagonul recunoaşte că a ucis 132 de civili în războaiele pe care le-a purtat în 2019

Organizaţii nonguvernamentale (ONG) publică cu regularitate bilanţuri cu mult mai mari ale unor atacuri aeriene americane în teatre de război.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Adevărul a ieşit la iveală: Cu ce se ocupa Andreea Pirui de la Puterea Dragostei înainte să vină la emisiune

Citeste si: Rusia a depășit Germania și Franța la numărul de îmbolnăviri. Un nou record în 24 de ore

Citeste si: Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela: „Vom prezenta public această informație, când se va lua o decizie”

Pentagonul recunoaşte că a ucis 132 de civili în războaiele pe care le-a purtat în 2019

ONG-ul Airwars- care înregistrează victimele civile ale bombardamentelor aeriene în lume- evaluează între 465 şi 1.113 numărul civililor ucişi anul trecut în Siria numai de coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic (SI), condusă de către Statele Unite.

”Raportul Departamentului Apărării reprezintă un anumit progres în privinţa transparenţei asupra operaţiunilor militare americane”, a conchis o reprerzentantă a filialei americane a Amnesty International (AI), Daphne Eviatar.

”Conţinutul raportului însă sugerează că Pentagonul continuă să subevalueze numărul victimelor civile”, a denunţat ea.

Citeste si: Premiera in Romania: Computer tomograful care ajuta la depistarea coronavirusului intr-un minut a fost adus la Institutul "Matei Bals"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si