Orban, reacție după acuzațiile PSD: „Bat câmpii”

Premierul Ludovic Orban a declarat miecuri seară că Marcel Ciolacu și social democrații „bat câmpii”, când afirmă că programul pentru relansarea economiei ar fi fost copiat din programul de guvernare al PSD.

I.C., miercuri 01 iulie 2020 , 21:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bat câmpii. Habar nu aveau. Nici măcar nu le-au trecut prin cap măsuri economice. IMM Invest. De ce nu au aplicat în trei ani de guvernare IMM Invest, schema de garantare de împrumuturi pentru IMM? Deja sunt peste 10.000 de IMM-uri care au beneficiat şi plafonul depăşeşte 10 miliarde. Vom creşte plafonul probabil la 20 de miliarde şi probabil şi mai mult. Am regândit schema de ajutor de stat pentru investiţiile green field, care nici nu le-a trecut prin cap sau schema de garantare a ajutorului comercial”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la TVR, întrebat cum comentează acuzaţiile lui Marcel Ciolacu.

Liderul PNL a mai spus că deputatul USR Claudiu Năsui „habar n-are” când spune că Fondul de Investiţii conceput de Guvern în programul de relansare economic seamănă cu cel gândit de Darius Vâlcov.

S-a referit un coleg la Fondul de Investiţii, asemuindu-l cu Fondul lui Vâlcov. Ăla nu a citit. Habar n-are. Fondul de Investiţii, care fusese lansat public de PSD, era unul care punea ca gaj toate acţiunile deţinute de stat la companiile profitabile din România, permiţând practic preluarea ostilă a acţiunilor de la aceste companii”, a explicat Orban.

„Îi sfătuiesc să citească şi apoi să vorbească”

Acesta l-a sfătuit pe parlamentarul USR mai întâi să citească şi apoi să facă afirmaţii publice.

Noi nu avem nicio legătură, prin acest Fond de Investiţii pe care îl realizăm cu mecanismul pe care l-a gândit Vâlcov. Fondul de Investiţii se realizează cu un capital iniţial al statului. Fondul de Investiţii nu intră decât în private equity. Ce înseamnă? Deci Fondul de Investiţii urmăreşte companiile.

Citeste si: Guvernul prezintă Planul Național de investiții și Relansare Economică - LIVE

Citeste si: Cîţu, la prezentarea Planului de relansare economică: „După 30 de ani de minciuni, a venit momentul să reconstruim România”

Citeste si: Ciolacu, despre evenimentul PNL privind relansarea economică: Românii au o vorbă - nasol moment, faină coliva!

Dacă o companie vrea să facă o investiţie şi managementul Fondului de Investiţii consideră că valoarea acţiunilor companiei respective va creşte, cumpără un pachet de acţiuni, 30% de acţiuni din valoarea companiei respective şi le vinde după realizarea investiţiei, creşterea valorii acţiunilor. Acesta e sistemul de private equity. Habar nu au. Vorbesc ca să se afle în treabă. Îi sfătuiesc să citească şi apoi să vorbească. Noi am luat ca model Fondul de Investiţii din Franţa”, a precizat Orban.

Reacţia premierului vine în contextul în care liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că evenimentul de miercuri al PNL privind noul program de relansare economică este marcat de discursuri „triste şi goale. Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai acuzat că parte din program a fost copiată de la social-democraţi, iar liberalii nu înţeleg nici măcar ce au copiat. Ciolacu precizează că PNL doar comemorează economia, iar acum lumea asistă la un parastas.

De asemenea, Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti, a spus că planul de relansare anunţat de Guvern este „o salată plină cu scheme de subvenţii din banii contribuabililor, combinată cu veşnica ciorbă reîncălzită a investiţiilor în prag de alegeri”. Deputatul USR mai susţine că „se reia chiar şi ideea eşuată a domnilor Dragnea şi Vâlcov a unui fond suveran de investiţii”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si