Orbit de griji, un bărbat s-a sinucis după ce autorităţile i-au tăiat ajutoarele sociale

Kevin Dooley, tatăl a trei copii din Leeds, Marea Britanie, şi-a pus capăt zilelor după ce autorităţile au decis să-i taie ajutoarele sociale.

K.B., joi 06 iunie 2019 , 17:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bărbatul avea 48 de ani și era pictor și decorator de interioare. Din cauza unor probleme la plămâni, nu a reuşit să-şi găsească niciodată un loc de muncă stabil.

Citeste si: Peste 150 de copii de la o grădiniţă din Bascov, evacuaţi cu microbuzul şcolar din cauza inundaţiilor

Conform Metro Online, din cauza problemelor respective, bărbatul avea o tuse extrem de violentă, iar crizele erau atât de puternice încât îl făceau să-şi piardă cunoştinţa.

Citeste si: Un bărbat şi o fetiţă de patru luni au murit într-un accident provocat de un bărbat fără permis, care ar fi condus băut! Alte trei persoane au fost rănite

Bărbatul trăia aproape doar din ajutoare sociale însă, înainte de Crăciunul de anul trecut, o comisie de specialitate l-a declarat apt de muncă şi a decis să-i taie ajutoarele sociale.

Citeste si: VIDEO | Imagini spectaculoase cu o șosea distrusă de viitură

Deși a contestat inclusiv în instanţă decizia respectivă nu a avut câştig de cauză.
Temându-se că nu va face faţă situaţiei, bărbatul a decis să-şi ia viața. Şi-a pus ştreangul de gât şi, deşi a fost găsit repede de cel mai mare dintre copii, a murit trei zile mai târziu la spital.

Citeste si: Minora din Timișoara dispărută de aproape o lună a fost găsită în cel mai imprevizibil loc

După tragicul eveniment, cei trei copii ai lui Kevin Dooley au dat autorităţile în judecată, dar au precizat că nu îşi doresc să obţină bani de pe urma acestui proces ci vor doar să atragă atenţia în legătură cu posibilitatea ca "oamenii cu dizabilităţi şi probleme de sănătate să primească susţinerea pe care o merită".

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si