Ordonanţa de Urgenţă privind legile justiţiei, în dezbatere în Şedinţa de Guvern

Guvernul s-a reunit în această dimineaţă de la ora 09:00, iar Ordonanţa de Urgenţă referitoare la cele trei legi ale justiţiei se află pe ordinea de zi a şedinţei.

Author: G. S. luni 15 octombrie 2018 , 09:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă care va pune în acord legile justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia, a anunţat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

“După cum ştiţi, cele trei legi ale justiţiei au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituţională a României şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie în interesul cetăţenilor.

Ceea ce adoptăm astăzi în Guvern reprezintă o armonizare a prevederilor legilor, astfel încât să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică pentru buna desfăşurare a actului de justiţie.

Justiţia din România trebuie să fie garanţia respectării şi apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, iar abuzurile şi imixtiunile în înfăptuirea actului de justiţie nu sunt şi nu vor fi tolerate”- a spus premierul Viorica Dăncilă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si